Eğitim-İş'ten, Söke Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Sendikası, Aydın Söke'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın mitingine katılmaları için okullara e-posta gönderilerek, müdür, müdür yardımcısı ve personele izin çıkarıldığı iddiasıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Genel Mali Sekreteri Engin Çoğal; suç duyurusunu, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken'in, tüm okullara e-posta göndererek, personeli, Başbakan Erdoğan'ın Aydın'daki mitingine çağırdığını ve mitinge katılacak personelin görevli ve izinli sayılacağı yönünde daha önce telkinde bulunduklarını söyledi.

Kamu yöneticilerinin referandum sürecinde tarafsız kalmak zorunda olduğunu belirten Çoğal, aksi tutumun kanun ve YSK kararları uyarınca suç olduğunu kaydetti.

Olayda seçim yasağının ihlal edildiğini ifade eden Çoğal, "Olayda kusuru bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü ile tespiti halinde kusurlu diğer kamu görevlilerinin cezalandırılması amacıyla suç duyurusunda bulunuyoruz. Aynı zamanda seçim yasakları kapsamında olan fiil nedeniyle Söke İlçe Seçim Kurulu'na da şikayet başvurusunda bulunuyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber