Milli Eğitim Bakanlığı önünde öğretmen eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli eş durumu mağduru öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önünde çocuklarıyla birlikte eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı önüne beraberlerinde çocuklarıyla birlikte gelen kendilerini Sözleşmeli Eş Durumu Mağdurları olarak nitelendiren bir grup öğretmen "Ayrılmak için evlenmedik", "Başbakan üç çocuk istiyoruz" gibi sloganlar attı. Kendisi Elazığ'da sınıf öğretmeni olan eşi ise Ankara'da çalışan sınıf öğretmeni Sercan Altın gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin il içi ve il dışı tayin hakkının olmaması gibi kadroluların sahip olduğu birçok hakka sahip olmadıklarını belirterek,

"Tayin hakkı, idareci olma şansı gibi onlarca hakkı olmayan biz sözleşmeli öğretmenlerin, tek hakkımız olan eş durumu tayinleriyle eşlerine kavuşma hakkı da il emrinin kaldırılmasıyla elimizden alınmıştır. Şimdi biz eşlerimizden çocuklarımızdan yüzlerce km uzaklarda her gece hasretle, yorganların altına saklanıp sessiz sessiz hıçkırıklara boğuluyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bir heyet görüşmede bulunmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na girdi. Öğretmenler heyetin gelişini Bakanlık önünde oturarak bekledi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmenin ardından heyetin görüşmede taleplerine olumsuz cevap alındığını söylemesi üzerine grup "Çubukçu istifa" şeklinde slogan attı. Türk Eğitim-Sen yöneticilerinin de destek verdiği eyleme katılan öğretmenler Abdi İpekçi Parkı'nda stant açmak için Bakanlık önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber