AK partili vekiller en çok Yeni Şafak'ı beğeniyor

Haber Giriş : 06 Mart 2005 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pollmark'ın AK Parti milletvekilleri arasında yaptığı araştırma vekillerin profilini ortaya çıkardı. Vekillerin yüzde 14'ü ana dillerinin Kürtçe olduğunu belirtirken, en çok okunan gazete Yeni Şafak oldu. Milletvekili olmaktan dolayı pişman olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 48 oldu.

Pollmark'ın AK Parti milletvekilleri arasında yaptığı araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. AK Parti milletvekillerinin yüzde 14,6'sı Türkçe dışında anadil olarak Kürtçe bildiğini ifade etti. AK Parti milletvekilleri arasında yüzde 0,5 Zazaca, yüzde 2,4 Arapça, yüzde 0,5 Lazca ve yüzde 1,4 Gürcüce'nin ana dili olduğunu belirtti.

Ankette en beğenilen gazete yüzde 83'lük bir oranla Yeni Şafak oldu. Yeni Şafak'ı, Dünden Bugüne Tercüman, Zaman, Milliyet ve Hürriyet gazeteleri takip etti. AK Parti milletvekilleri arasındaki en gözde takımın Fenerbahçe olduğu ortaya çıktı. AK Parti milletvekillerininin yüzde 35,8'i Fenarbahçe'yi tuttuğunu açıklarken, yüzde 30,57'si Galatasaray'ı, yüzde 18,4'ü Beşiktaş'ı, yüzde 5,3'ü ise Trabzonspor'u tutuğunu açıkladı. Vekiller, 'Milletvekili olmaktan dolayı pişman mısınız?'' sorusuna, yüzde 5'i sıklıkla pişmanlık duyduğunu belirtirken, yüzde 47 ise bazen pişmanlık duyduğunu ifade etti. Milletvekili olmaktan dolayı pişman olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 48 oldu.

Bürokrasiden şikayet
Milletvekillerinin en çok şikayetçi olduğu konu olarak 'bürokratik engeller' ön plana çıktı. Milletvekilleri zamanın yetmemesi, iş talepleri, tayin istekleri, işsizlik ve mekan sorunlarının önemli sorunlar olduğunu ifade etti. Milletvekilerinin aldıkları maaşlar her zaman tartışma konusu olurken, yüzde 86'sı aldıkları maaşların harcamalarına yetmediğini ifade etti.

Siyasette aktif rol alan siyasetçi ve devlet adamları arasında en beğenilen lider olarak Recep Tayyip Erdoğan ilk sırada çıktı. Erdoğan'ı, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal izledi. ''Türkiye'nin kaderini belirlemede en etkili kurum hangisidir?'' sorusuna Türk Silahlı Kuvvetleri cevabı verildi. Ankette 'Türkiye'nin kaderini belirlemede en etkili kurum hangisi olmalıdır?'' sorusuna verilen cevapta ise Hükümet, Meclis ve siyasi partiler sıralaması ortaya çıktı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber