KESK, masadan kalkıp geri döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2010 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle masaya oturan sendikalardan KESK Başkanı Sami Evren, toplantı masasında Bakan Yazıcı'ya toplantının usülsüz olduğunu savundu. Teklifleri kabul görmeyince toplantıdan çıkan Evren, KESK, masadan kalkıp geri döndü!

Hükümetle memur pazarlık masasında

İki milyondan fazla çalışanın haklarını savunduklarını savunan Sami Evren, Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, ''Toplu Görüşme adı altında meşru olmayan, hukuksuz olan bir toplantı" yapıldığını savundu.

Toplantıda taleplerini sunan ancak kabul görmeyen Sami Evren, şöyle konuştu:

"Memur-Sen ve Kamu-Sen'e ortak davranma çağrısı yaptık.

Toplu görüşmelerin faydası yok. Referandum sonrası toplu sözleşme için görüşelim dedik.

310 TL seyyanen zam konusunu görüşelim dedik bu da kabul görülmedi. Hükümet taleplerimizi reddetti.

Burada bir oyun oynanıyor. Hükümet ve Memur-Sen'in önerileri birbirine yakın. Burada kamu aldatılıyor. Burada bir oyun var. Burada kamu çalışanlarının haklarının savunulması mümkün değil. Bunu gördüğümüz için Sayın Bakan Yazıcı'ya teklifimizi görüşüp bize dönmesini yönünde görüşümüzü bildirdik. Burada irademizi hükümnete teslim etmedik. Bu görüşmlerimiz kabul edilirse, toplu görüşmeleri yapabiliriz.

Hükümetin bir teklif yapma gibi bir durumu yok. Hükümet son güne kadar öneri sunmayacak. Masadan kalkan biz değiliz. Asıl hükümet masaya gelmiyor. İçeride şu anda bir sohbet toplantısı yapılıyor."

KESK Başkanı Sami Evren açıklamasında kısa bir süre sonra toplu görüşmelere geri döndü. Bakan Hayati Yazıcı'nın Evren'i aradığı ve toplu sözleşme konusunu müzakere edilebilir bulduklarını söylediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber