Erdoğan, boy meselesine değindi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ağustos 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümit ÇETİN

Başbakan Tayyip Erdoğan partisi tarafından Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Anayasa Oylamasına ?Evet' Mitingi'nde yaptığı konuşmada, ilin tüm ilçelerini sayarak, selamlarını iletti.

Halkın Ramazan ayını kutlayan Erdoğan, şöyle konuştu:

Küfürname diziyorlar

?Biz ucuz polemiklerin içinde değiliz. Biz, ufku ve vizyonu olmayan siyasetçilerden olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Onlar her gittikleri yerde iftira atıyorlar, milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Onlar milletten utanmıyorlar, hakaret yağdırıyorlar, küfürnameler diziyorlar. Tutturmuşlar, Başbakan'ın boyu ne kadar? Yahu bu sorulur mu Başbakan'a? Benim boyuma yetişemezsen halin ne olacak? Buradan muhaliflere sesleniyorum; boyum 1.85 al tepe tepe kullan. Ama önemli olan boy değil önemli olan soydur, soy. Onun için biz şunu öğrendik. İlmi tahsil ederken ?Edep yahu' dediler bize. Sen anayasa değişikliğine niçin ?Hayır' diyorsun bunu açıkla. Birileri çıkmış geliyorlar buralara, utanmadan, sıkılmadan, bir tane bina yapmış değiller bu ülkede, diyorlar ki; ?Bu TOKİ sürekli olarak faiz bindiriyor ve bu faizle sömürüyor.' Utanın, utanın. Gelin siz bana faiz bindirildiğini ispat edin, o gün ben, TOKİ'deki arkadaşımı görevden alayım. Biz TOKİ konutlarında altı ay aralıklarla eğer enflasyonda bir artış varsa o enflasyon farkını alıyoruz. O fark dışında bir kuruş alma hakkı yok. Bunun dışında asla faiz uygulaması yok. Kâr da orta gelir grubu ve aşağısında yoktur, olamaz. Sadece orta gelir grubu üstünde yapılanlarda belli miktarda kâr uygulaması vardır.

Hep dua duydum

Bugüne kadar ben TOKİ'de oturanlardan duadan başka bir şey duymadım. Şimdi birileri bundan rahatsız oluyor. Çünkü bizim TOKİ noktasında hizmetimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Dile kolay 430 bin konut şu anda inşa halinde. Bunun 330 binini sahiplerine teslim ettik. Bunların buna gücü yetmez. Böyle bir adımı da atamazlar. Onlar yerinde sayar, yerinde. Anadolu'da bir söz var; makaram sarı bağlar, kız oynar gelin ağlar. Bunlarınki bu. Bunlar daha çok patinaj yaparlar. Muhalefetin hali bu. Bunlar hiç mi iktidar olmadılar? Oldular, ne yaptılar? Yan gelip yattılar Ankara'da.?

Su yerine gül suyu

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep mitingi aşırı sıcak nedeniyle saat 17.30'da başlamasına rağmen miting alanındaki sıcaklık 41 dereceyi buldu. Diğer illerde olduğu gibi Gaziantep'te de miting alanında vatandaşlar için buharlı serinletme sistemi kullanıldı. Ancak bu kez su yerine gül suyu sıkıldı. Gül suyunu normal su zanneden vatandaşlar ağızlarını da açarak serinlemek istediler. Ancak gül suyu olduğunu anladıklarında iş işten geçmişti. Sümeyye Erdoğan ile Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'e geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber