Doktor, zamanında gelmediği servise muayene sırası geçti diye hastaya bakmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2010 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü Dahiliye 1 polikliniğinde görevli doktor, zamanında gelmediği servise sıra numarası geçti diye hastayı muayene etmedi. Başhekim yardımcısının devreye girmesiyle görevli doktor hastayı muayene etmek zorunda kaldı.

Zahide Küçük (55) isimli kadın halsizlik, ayakta duramama sebebiyle hastanenin Dahiliye 1 polikliniğinden 11.24'e randevu aldı. Öğretmen kızı Emine Tel ile 11.05'te hastaneye gelen Küçük, muayene olacağı saatin gelmesini bekledi. Görevli doktorun, gelip bir süre serviste kaldıktan sonra poliklinikten ayrılmasıyla, randevu saati gelmesine rağmen Küçük muayene olamadı. 11.54'de fizik polikliniğinde bir randevusu daha bulunan Küçük, görevli hemşireye 'Doktor bey gelmedi. Diğer randevum da kaçmasın. Ben orada muayene olduktan sonra gelsem öğleden sonra muayene olabilir miyim' diye sorup olumlu cevap alınca poliklinikten ayrıldı. Öğleden sonra Dahiliye 1 Polikliniğe gelen küçük doktorun tepkisiyle karşılaştı.

Zahide Küçük'ün öğretmen kızı Emine Tel, doktorun annesine bağırarak bakamayacağını, yarın gelmesini söylediğini belirterek, "Biz Karapürçek'ten geldik. Hastaneye 50 kilometre uzaklıkta. Annemin durumu çok kötüydü. Hakan isimli ancak soyadını öğrenemediğimiz doktor anneme bakmayınca çaresiz kaldık aşağıya indik. Annem bankta ağrılar içinde kıvranıyordu. Sonra bir basın mensubunun girişimi ile başhekim yardımcısı tarafından muayene olmamız sağlandı. Gördüğümüz muamele karşısında çok üzüldük. "

Doktordan şikayetçi olduğunu ve Sağlık Bakanlığı'nın Alo 184 numaralı telefonuna şikayetini ilettiğini dile getiren Emine Tel, "Annem maruz kaldığı bu tutum sebebiyle çok üzüldü. Sürekli ağladı. Buna bu acıyı yaşatmaya kimin hakkı var. Doktordan şikayetçi olduk." diye konuştu.

Zahide Küçük'ün eşi Zeki Küçük dte doktorun tavrının bir hekime yakışmadığını belirterek, "Bu gün git yarın gel diyor. Bugün baksan ne olacak. Bir doktor nasıl olur da acılar içerisinde kıvranan bir hastaya yarın gel diyebilir, anlamış değilim. Kaldı ki bu doktorların maaşı bizim vergimizden kesilerek veriliyor. Doktordan şikayetçiyiz. Sağlık Bakanlığı'nın gerekeni yapacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Başhekim Yardımcısı Ümit Öztaş, konunun yanlış anlaşıldığını, hastanın iki ayrı poliklinikten randevu almasının sıkıntıya sebep olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber