Öğrenciler Kültür Merkezi'nin kapatılmasını protesto ettiler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Ağustos 2010 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEYAZIT'ta toplanan aralarında bazı sanatçıların da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi'nin (ÖKM) kapatılarak, Uzaktan Eğitim Fakültesi'ne dönüştürülmesi kararını protesto etti.

Üniversitenin Beyazıt'taki ana giriş kapısı önünde saat 13.00 sıralarında toplanan çeşitli öğrenci kulüplerine bağlı yaklaşık 200 kişilik grup, ?ÖKM'ye dokunma sanatıma dokunma?, ?Öğrenci Kültür Merkezi Kapatılamaz?, ?Geleceğimiz Kültürsüz Bırakılamaz? yazılı pankartları ve ?ÖKM'yi kapattırmayacağız?, ?ÖKM rant merkezi değil kültür sanat merkezidir?, ?Kültür sanat düşmanı rektör ÖKM'ye dokunma? şeklinde dövizler açtılar. Bazı lise öğrencilerinin de destek verdiği grup, daha sonra ?Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız? sloganları atarak Öğrenci Kültür Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti.

ÖKM RANT KAPISI DEĞİL KÜLTÜR SANAT MERKEZİDİR

Öğrenci Kültür Merkezi binası önüne gelen grup adına basın açıklamasını Şafak Yayla okudu. Yayla, ?Türkiye'nin en büyük, her yıl dünyadaki üniversiteler arasında ilk 500'e girebilen bir üniversitenin Öğrenci Kültür Merkezi gibi başka üniversitelerde bulunmayan bir merkezini kapatması mümkün mü? Uzaktan Eğitim adı altında öğrencilerden milyarlarca para alınan bir fakülte için ÖKM rant kapısı olarak kullanılacak. ÖKM rant kapısı olarak kullanılacak bir yer değil, bir kültür sanat merkezidir. Üniversitemizde öğretim görevlilerine bile oda bulanamazken geniş alanlara ihtiyaç duyan kulüpler nasıl olacak da fakültelere yerleştirilecek. Kaldı ki odaların var olması durumunda bile fakülteler, bir kültür merkezi olabilecek olanaklara sahip değildir? dedi.

BİZ OLANA SAHİP ÇIKACAK ÜRETİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

ÖKM'nin kapatılmasının basit bir yer yetersizliği meselesi olmadığını söyleyen Yayla, ?Rektörlük, ÖKM bünyesinde faaliyet yürüten muhalif öğrencilerden, araştıran sorgulayan, birlikte hareket eden birlikte mücadele eden öğrencilerin üretimlerinden rahatsızdır. Bunun için bürokratik anlamda engeller ÖKM faaliyetlerinin önüne çıkarılmıştır? dedi.

DÜŞÜNENLERE YOK ETME POLİTİKASI GÜDÜYORLAR

Basın açıklamasından sonra söz alan tiyatro oyuncusu Mehmet Esatoğlu da, ?Burada, iktisat fakültesinde okudum. 1980'lerde oradan oraya kovalanırdık. 1970-1990 arasında öğrenciler burada mücadele ettiler. ÖKM gençleri burada dünya tiyatro edebiyatının çok önemli eserlerini sahneye koydular. Her alanda onurlu ve güzel işler yapıyorlar. Şimdi Türkiye'de her alanda olduğu gibi önce düşünenlere yok etme politikasını güdüyorlar. Biz istersek dana önce olduğu gibi ÖKM'yi geri alacağız. Biz öğrencilerimizin yanındayız ÖKM kapatılamaz, diyoruz? diye konuştu.

SİZE VE BURAYA BAKTIKÇA KENDİMİ KÖTÜ HİSSEDİYORUM

Ressam Solmaz Aksoy ise ÖKM'nin kendisinin çocuğu gibi olduğunu belirterek, ? Buraya gelemeyen birçok sanatçı arkadaşımın adına da ben buradayım. Sizin yanınızda davanızdayız. Böyle bir zihniyeti asla kabul etmiyoruz. ÖKM kapatılamaz. Örümcek beyinlere asla yem olamaz? dedi. Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın da, ?Bu sanat düşmanlığı süreci, çok eskilere dayanıyor. Yüzlerce yasak gördük cezaevlerine atıldık. Ama son sekiz yıllık zaman diliminde yaşadıklarımız çok acı? diye konuştu.Grup, basın açıklamasının ardından taşıdıkları pankart ve dövizleri ÖKM ve çevresindeki duvarlara yapıştırdılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber