Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 4/B'li personel alım ilanındaki yanlışlık

Kamu kurumlarımız, bütçe kanunundaki yüzde 50 sınırlamasından dolayı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, sözleşmeli personel alımı yoluna başvurmaktadır. Ancak, kamu kurumları ilan metnini düzenlerken hata yapabilmektedir. Örneğin, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 4/B'li personel alım ilanında 2009 KPSS sınav sonuçlarının da esas alınacağı belirtilmiştirki, ilan metninde yer alan bu husus yanlıştır ve düzeltilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ilan metninde, genel şartlar arasında "Lisans programı mezunları için 27?28 Haziran 2009 ve 10?11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) P3 puan türünde, önlisans programı mezunları için 21 Eylül 2008 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) P93 puan türünde en az (70) ve üzerinde puan almak" şartı da yer almaktadır.

KPSS yönetmeliğinin 28 .maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Diğer kurum ve kuruluşlar
Madde 28- (Değişik birinci fıkra: 8/7/2009-2009/15245 K.) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılır. Bu şekilde istihdam edilecek personelden (A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanır.
Bu Yönetmelik kapsamına girmeyen kurum ve kuruluşlar, ilgili kadro ve görevleri için yapacakları sınavlara bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak KPSS sonuçlarına göre aday çağırabilirler."

Bu hüküm gereğince, mühendis alımı B tipi bir kadro olup, bu sözleşmeli pozisyona yapılacak atamalarda sadece KPSS-B grubu atamalarına esas sınav sonuçları kullanılabilir. 2009 KPSS sınavı, KPSS-B grubu atamalarına esas bir sınav değildir. 2009 KPSS'nin sadece A grubu ve öğretmenlik için yapıldığı sınav kılavuzunda açık olarak belirtilmiştir. Bu nedenle, lisans mezunu adaylar için sadece 2010 KPSS sınav sonuçlarına göre başvuru alınması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber