Önce Rahşan Affı sonra dokunulmazlık kurtardı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce Rahşan Affı sonra dokunulmazlık kurtardı

1-) Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili ?görevi kötüye kullanma' davasından 2002'de vekil seçilip dokunulmazlık kazanarak kurtulduğu ortaya çıktı

Referandum mitinglerinde, "milletvekili dokunulmazlığını kaldırsınlar, "evet' oyu kullanacağım" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hakkındaki bazı dosyalardan milletvekili dokunulmazlığı sayesinde kurtulduğu ortaya çıktı. star'ın ulaştığı belgelere göre, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı sayesinde kurtulduğu dosyaların başında, "sicil notu" skandalı dosyası geliyor. Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürlüğü döneminde, üst düzey bürokratların "sicil notlarını" arkadaşının eşine doldurttuğu ortaya çıktı. SSK'da üst düzey bürokratlara sicil notu veren kişinin de, Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşı Teftiş Kurulu Başkanı ..'nin eşi olduğu iddia edildi. Skandal, bazı müfettişlere ve bürokratlara çok düşük sicil notu verilmesi üzerine ortaya çıktı. Sicil notlarının niye düşük olduğunu araştıran müfettişler, Kılıçdaroğlu tarafından verilmesi gereken notların, arkadaşının ve bürokratının eşi tarafından verildiğini belirledi. 1999 ve 2000'de Çalışma Bakanlığı'na intikal ettirilen konuyla ilgili inceleme başlatıldı. İncelemelerde, Kılıçdaroğlu'nun "görevi kötüye kullanma" suçunu işlediğine karar verildi.

SANIK KEMAL KILIÇDAROĞLU...

Yargılama süreci sonucunda CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 8. Ağır Ceza 2003/43 esas sayılı dosyada, 22 Ocak 2007 tarihinde sanık Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olması nedeniyle hakkındaki yargılanmanın durdurulmasına karar verdi.

2-) Ecevit soruşturma başlattı

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında 5 milyar dolarlık sarf malzemesi skandalından sonra yeni bir dosya daha ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu hakkında kuruma PKK'lı kişileri aldığı iddiasıyla dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in talimatıyla gizli soruşturma açıldı. Soruşturmada iddiaların doğru olduğu tespit edildi.

ECEVİT HİÇ BEKLETMEDİ

SSK'nın 1992-1999 yılları arasında genel müdürlüğü görevini üstlenen Kılıçdaroğlu'nun PKK üyelerini ve akrabalarını işe aldığı iddialarıyla ilgili 2000 ve 2001'de Başbakanlığa ve güvenlik kurumlarına çok sayıda ihbar geldi. Bu ihbarlar, toplanarak dönemin Başbakanı Ecevit'e sunuldu. Ecevit de, hiç bekletmeden 19 Mart 2001 tarihinde iddiaların incelenmesi için Başbakanlık Teftiş Kurulu'na talimat verdi.

AYNI GÜN OLUR VERDİ

Başlatılan soruşturma sonunda hazırlanan, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Oduncu imzası ve TEFTİŞ. M: 144 sayılı- 13.08.2001 tarihli raporda sadece PKK üyelerinin değil Dev-Genç üyelerinin de işe alındığı vurgulandı. Raporda, SSK yönetiminin örgüt üyeliği, adam öldürme, yaralama, patlayıcı madde kullanma gibi suçlardan hapis cezası alan bu kişiler hakkında işlem yapmadığı kaydedildi ve gereğinin yapılması önerildi. Ecevit de rapora aynı gün 'olur' verdi.

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber