Maliyecilerden Gelir İdaresi eylemi

Haber Giriş : 08 Mart 2005 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yasa tasarısında konumları belli olmayan vergi dairelerinin yöneticileri, dün İstanbul'da 'iş yavaşlattı'.

Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısında konumları belli olmayan vergi daireleri müdür yardımcıları ve şefler dün İstanbul'daki vergi dairelerinde 'isteksiz mesai' yaptı. Edinilen bilgiye göre yasa tasarısında kaldırılması öngörülen bu kadroların ne olacağına ilişkin hükmün yer almaması nedeniyle akıbetlerinden endişe duyan bu personelin sabah saatlerinde isteksiz çalışması bazı vergi dairelerinde bir miktar sıkıntıya neden oldu. Ancak öğleden sonra normal çalışma düzenine dönüldü.

Gerekçe unutkanlık
Maliye Bakanlığı'na yakın kaynaklar tasarıda vergi daireleri bünyesinde sınavla gelinen bu görevlerle ilgili hükümlerin bulunmamasının 'unutkanlıktan' kaynaklandığını ve tasarının Meclis'te görüşülmesi sırasında gereken düzeltmenin yapılacağını söyledi. Gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarının 'memur kıyımı'nı gündeme getireceğini öne süren Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü personeli tedirgin. Meclis'e sevk edilen yasa taslağında, Gelir İdaresi'nin merkez teşkilatındaki 5 bin 151 olan kadro yeni dönemde 3 bin 275'e çekiliyor.

Taşra teşkilatındaki personel sayısı ise 63 bin 74'ten 48 bin 900'e indiriliyor. Tasarı ile gelir idaresi bünyesindeki personel sayısı 15 bin 650 kişi azaltılıyor.
Mevcut kadroların tamamına yakınının dolu kadrolar olduğuna dikkati çeken Gelir idaresi personeli, tasarının yasalaşmasıyla bu kadar personelin kamu bankalarında olduğu gibi 'havuz'a atılacağını ve oradan da değişik birimlerin bünyelerine aktarılacağı endişesini taşıyor.
Vergi dairelerine bağlı çalışan personel, Ankara'da cuma günü bir yürüyüşle tasarıya olan tepkilerini dile getirmişlerdi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber