Ataması yapılmayan öğretmenler kitap yaktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'da Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, koşulsuz atama isteği ve Ankara'da gerçekleştirilen gözaltıları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptıktan sonra kitap yaktı.

Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yapılan basın açıklamasını AYÖP Basın Sözcüsü Bahattin Dağhan okudu. Dağhan, kendilerinin yıllardır 'öğretmen açığımız yok' söylemleriyle bilinçli ve tercihli bir şekilde ataması yapılmayan ve her yıl umutlarını KPSS'ye bağlayan öğretmenler olduklarını söyleyerek, 2010 KPSS'nin öğretmenler nezdinde artık hiçbir geçerliliği ve güvenirliği olmadığını ifade etti. Önümüzdeki yıl düzenlenecek KPSS'ye adayların artık hazırlanmayacağını ileri süren Dağhan, "Çünkü bu yıl düzenlenen sınavdan ortaya çıkan sonuçlar kopya çekmenin, soru çalmanın yollarını teşvik etmiştir. Bu nedenle adayların dershanelere kayıt yaptırıp, kaynak temin edip yıllarını harcayarak hazırlandığı sınavın bir anlamı kalmamıştır." dedi.

Devletin ücretli öğretmen adı altında öğretmenleri köle gibi çalıştırdığını iddia eden Dağhan, "Aynı işi yapan iki öğretmenden biri diğerinin dört katı maaş alıyor. Böyle mi adaleti sağlayacak? Oysa hala yürürlükte olan eşit işe eşit ücret ilkesi ne yazık ki ayaklar altındadır. Bizler de bu haksızlıklar karşısında hakkımızı alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber