Müdürün veliye dangalak demesi protestolu törene damgasını vurdu

Haber Giriş : 08 Mart 2005 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü, Kırıkkale genelinde düzenlenmiş olan okullar arası bilgi yarışmasında bir öğrenci velisine "dangalak" diye küfür etti. Olay diğer velilerin de müdahale etmesiyle daha da büyüdü ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tevfik Arslan'ın salonu terketmesi gerginliği iyice artırdı.

PROTESTOYA KÜFÜR
Milli Eğitim Müdürlüğünün Kırıkkale genelinde düzenlemiş olduğu okullar arası bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketleri kurumda düzenlenen olaylı bir törenle verildi.Törende Kırıkkale genelinde düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren bazı öğrencilerin unutulması velileri çileden çıkardı. Bir çok okul ve öğrenciye plaket ve ödül verilirken, bazı öğrencilerin unutulması ve ağlaması velilerin tepkisine neden oldu.Salonda plaketini beklerken alamayan ve ağlamaya başlayan bir çocuğun durumu velisinin tepkisini çekti.

Öğrenci velisi Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tevfik Arslan'ı protesto ederken, Arslan ise ağlayan çocuğu ve tepki gösteren veliyi yatıştırmak yerine veliye "dangalak" diye hitap etti. Bu durum salondaki herkesi şaşırtırken, bazı veliler Müdür'e tepki gösterdi ve onlarda salonu terk etti.. Müdür'ün bu tavrı büyük tepki çekti ve Milli Eğitimin başında bulunan kişiye yakışmadığı, ayrıca eğitim camiasına örnek olması gereken kişinin çok kötü bir öernek sergilediği vurgulandı.

OLAYLI GEÇTİ
Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen plaket töreni olaylı geçti. Kırıkkale genelinde düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren bazı öğrencilerin unutulması velileri çileden çıkardı. Bir çok okul ve öğrencilere plaket verilmesi ve bazı öğrencilerin arada kaynamasına tepki gösteren veliler , töreni protesto ederek Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tevfik Arslan'a tepkilerini dile getirdiler. Bir veli çocuğunun ağladığını göstererek "Ben bu töreni protesto ediyorum. Burada ayrıcalık yapılıyor. Bu size yakışmıyor" dedi.

BU NASIL HİTAP?
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tevfik Arslan'a bir velinin tepki göstermesinin ardından salonu terk etmesi gerginliği iyice arttırdı. Olaya sinirlenen Arslan'ın salonu terk eden veliye "dangalak" diye hitap etmesinin ardından olaya diğer veliler de tepki gösterdi ve bu tarz hitabın yanlış olduğunu belirttiler. Ortamın iyice gerilmesinin ardından bir açıklama yapan Arslan, bir daha böyle bir organizasyonun yapılmamasını istedi ve salondan ayrıldı. Kısa süren ödül töreninin de bu tür gerginlik ve hitapların bulunması dikkat çekti.

Mavidünya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber