AKP, öğrenci affında nitelikli çoğunluğu arayacak

Haber Giriş : 08 Mart 2005 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 'genel af' niteliği taşıdığı ve TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada nitelikli çoğunluk aranmadığı gerekçesiyle veto edilen 'öğrenci affı'nın 2. kez görüşülmesinde nitelikli çoğunluk olan 330'u arama kararı aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinden Genel Kurul'daki görüşmelerde 330'u bulmalarını istedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) dünkü toplantısında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilen öğrenci affının Meclis'ten nasıl geçirileceği konusu da gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan'ın katılmadığı toplantıda Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçesinde yer alan 'nitelikli çoğunluk' uyarısının dikkate alınması kararlaştırıldı. AK Parti MYK, alınan karar doğrultusunda bugün TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen ve perşembe günü Genel Kurul'da görüşülmesi beklenen öğrenci affının oylaması sırasında nitelikli çoğunluk olan 330'u arayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde bu konudaki kararı milletvekillerine duyurdu. Erdoğan, öğrenci affının Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında nitelikli çoğunluk şartının aranmasını, milletvekillerinin bu konuya özen göstermesini istedi. Erdoğan, "Toplum önünde haksız duruma düşmemek için 330'u bulmalıyız" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber