YSK'dan engelli karar

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 05:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelliler, halk oylamasında daha kolay oy kullanmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden seçim günü de ücretsiz servis talebinde bulundu. Bu isteği YSK'ya soran belediye şoke oldu: Hizmetten etkilenip 'evet' verirler, olmaz.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), belediyenin servisleriyle halk oylamasında daha rahat oy kullanmak isteyen engellilerin isteğini reddetti. Kurul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sağlanan ücretsiz servis hizmetlerinin halk oylaması günü de devam etmesini isteyen engellilerin isteğini redderken, "Hizmetten etkilenip seçimde evet oyu verirler" gerekçesini öne sürdü.

Engelli dernek ve vakıfları, taleplerini AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'ya iletti. Ayva da talebin yerine getirilmesi için, günde yaklaşık 250 kişiye bu hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe yazdı. Dilekçede, belediye tarafından özürlülere ücretsiz servis hizmetinin, halk oylaması günü de devam etmesi istendi. Belediye de isteği dilekçe ile YSK'ya iletti. YSK'dan çıkan karar hem engelli vatandaşları hem de belediye yöneticilerini şoke etti. Kurul, belediyenin AK Partili olmasından hareketle, hizmetin, özürlülerin oy tercihini etkileyeceğini varsaydı. Kararda "Hizmetten etkilenip seçimde evet oyu verirler." YSK'nın kararına sert tepki gösteren Ayva, "O zaman özürlü vatandaşlarımız etkilenir diye İGDAŞ doğalgaz vermesin, İSKİ su vermesin. Ne de olsa bunlar belediye hizmeti. Böyle çarpık bir mantık olamaz" diye konuştu.

HÜKÜMETTEN YARDIM İSTEDİ

Ayva, engellilerin karşılaştığı durumu yazılı önerge ile hükümete iletti ve yardım istedi. Soru önergesine hükümet adına Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek cevap verdi. Çiçek, sorumlunun YSK olduğunu ifade etti. Çiçek, YSK'nın gerekli düzenlemeleri yapması halinde özürlülere gerekli imkanların sağlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber