Turkcell: Şebekemizde telefon dinleme özelliği yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün, bugüne kadar Turkcell çalışanlarından hiçbirinin 'dinleme iddiaları' ile haklarında bir soruşturma açılmadığını belirterek, "Turkcell şebekesinde telefon dinleme özelliğinin bulunmadığını söyledi.

Tüzün düzenlediği iftar yemeğinde, teknolojiyi en hızlı ve en kaliteli sunma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Erzurum, Diyarbakır ve Eskişehir'in ardından Hatay'a 5 milyon dolarlık santral binası kurulduğu müjdesini veren Tüzün kısa süre sonra Gaziantep'te ve Van'da da santral binası kurulacağını belirtti.

Tüzün, Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Güzelburç beldesinde 440 metre kapalı alana sahip ve son teknoloji ile donatılmış araçlarla toplamda 1 milyon 400 kişiye hizmet vermek amacıyla 5 milyon dolarlık yatırımla santral binası kurulduğunu ve santralin 18 Ağustos 2010 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladığını aktardı. Türkiye'nin her yerine yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Tüzün, Turkcell'in bu yatırımıyla yatırım yapılan bölgedeki ekonomiye katkı sağladıklarını ve istihdam yarattıklarını söyledi.

Türkiye'de dünyanın en yüksek vergi oranlarının uygulandığını bu nedenle abonelere yönelik faturalardaki meblağların yüksek olduğunu dile getiren Tüzün, "Yurt dışındaki abonelerimizin faturalarına yansıyan vergi daha düşük. Çünkü yurt dışında özel iletişim vergisi yok. Bizler artık iletişimin lüks olmadığının kabul edilip vergilerin ona göre belirlenmesinden yanayız." diye konuştu.

Bu güne kadar Turkcell çalışanlarından hiçbirinin "dinleme iddiaları" ile haklarında bir soruşturma açılmadığına vurgu yapan Tüzün bilinenin aksine GSM operatörlerinin dinleme yetkisinin yada kapasitesinin bulunmadığını söyledi. Turkcell şebekesinde telefon dinleme özelliğinin bulunmadığını söyleyen Tüzün, "Bizde sadece kim kimi aramış, kaç dakika görüşmüş bunun detayları yer alır. Bunun dışında bilinenin aksine şebekemizde dinleme yapabilecek bir teknoloji bulunmamaktadır." dedi.

Vatandaşları baz istasyonları hakkında yanlış yönlendirildiğini söyleyen Tüzün, "Baz istasyonları hakkında bu güne kadar yapılan tüm testler olumlu sonuçlanmıştır. Baz istasyonlarının insan sağlığına bir müdahalesi asla yoktur. Vatandaşlardan gerçek bilim adamlarının görüşlerine inanmalarını bekliyoruz. Bizim elimizde raporlar mevcut, ancak yaptırım kullanmıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu istasyonların insan sağlığına zararı olmadığını anlatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"3G'NİN İLK YILINDA YÜZDE 80 KAPSAMA ALANINA ULAŞTIK"

Turkcell Teknoloji İlişkileri Uzmanı Levent Acarer ise iftar yemeğinde 3G hakkında teknik bilgiler verdi. Turkcell'in 33.9 milyon aboneyle Avrupa'nın en büyük operatörü olduğunu ifade eden Acarer, Turkcell'in 2004-2010 yılları arasında 6.2 milyar TL'lik alt yapı yatırımı gerçekleştirdiğini belirtti.3G teknolojisinde sektöre öncülük ettiklerini söyleyen Acarer 16 sene GSM'de elde ettikleri başarıyı ilerleyen teknoloji ile 1 yılda 3G'de sağladıklarını belirtti. 3G'nin ilk yılında yüzde 80 kapsama alanına ulaştıklarını ifade eden Acarer, 5 bin 200'ü 3G'li 22 bin baz istasyonu ile eşsiz bir şebeke ağına kavuştuklarını söyledi. Acarer, en uygun fiyata en uygun teknolojiyi sundukları için 6 milyon Turkcell'inin 3G abonesi olduğunu ve aylık ortalama 7 milyon mobil internet kullanıcı sayısına ulaştıklarını ifade etti.

"HAZİRAN 2009-HAZİRAN 2010 TARİHLERİ ARASINDA DATA KULLANIMININ 16 KAT ARTTI"

Haziran 2009-Haziran 2010 tarihleri arasındaki verilere göre data kullanımının 16 kat arttığına vurgu yapan Acarer "3G ile birlikte 1 yılda 450 bin Vınn satışı gerçekleştirildi. Mobil servislerimiz aracılığıyla ilk 6 ayda 4,6 milyon indirme yapıldı." dedi.

Turkcell Kurumsal İletişim Yerel Basın Sorumlusu Selin Aksalur Büyükbeşe ise Kardelenler projesinde 10. yılını kutlayan Turkcell'in bu proje kapsamında Hatay'da 16 kız öğrenciye üniversite eğitimleri için destek olacaklarını belirtti.

Büyükbeşe, proje kapsamında Orta öğretimde 94 kız olmak üzere toplamda 16 kız öğrencinin üniversite eğitimine destek olacaklarını bu 16 öğrenciden 5'inin üniversiteye bu yıl başlayacağını söyledi.

Turkcell tarafından Anadolu Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğine Turkcell Satış Yöneticisi İrem Kenan, Turkcell Teknoloji İlişkileri Uzmanı Levent Acarer, Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün, Erten Elektronik Firma Sahibi Mehmet Uğur Çetindağ, Turkcell Kurumsal İletişim Yerel Basın Sorumlusu Selin Aksalur Büyükbeşe, Turkcell Kurumsal İletişim Yerel Basın Sorumlusu Murat Avalin ve gazeteciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber