Üniversiteyi kazanan gençler, teröre karşı bilgilendiriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü'ne stant açarak, yeni kayıt yaptıran gençleri bilgilendirdi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nün terör örgütlerinin üniversite gençliğine yönelik eleman kazanmasını önlemek için kayıt döneminde üniversiteye stant açmaya karar verdiklerini açıklayan Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, stantta öğrencilere broşürler dağıtarak, terör örgütlerinin kitleleri kullanarak, toplumun huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemeleri önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Üniversite yerleşkesinde başlatılan bilgilendirme çalışmalarında polis ile öğrenci ilişkilerinin geliştirilmesini hedeflendiklerini belirten Kartal, "Kırıkkale Üniversitesi'nde 31 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve 7 Eylül 2010 tarihine kadar sürecek olan yeni kayıtlar sırasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ortak bir çalışma başlattı. Açılan stantlarda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, öğrencilerin suç örgütlerine yönelmelerinin önlenmesi, illegal örgütler ve bunların eleman temini ile propaganda faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesi amacıyla 'İllegal oluşumun gençlerimizi kullanmak için yürüttüğü faaliyetleri biliyor musunuz' başlıklı el broşürleri dağıttı."dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kayıt için gelen öğrenci ve öğrenci velilerine "Uyuşturucu bağımlılığı ve zararları" konularını içeren el ilanlarının dağıtıldığını açıklayan Kartal, "Stant, öğrenci ve velilerce yoğun bir ilgi gördü. Yeni kayıt için gelen öğrencilere ilimiz hakkında ve barınma ihtiyacı konularında gerekli bilgilendirmeler ile kayıt sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber