Üniversitelilerin yurt sorunu çileye dönüştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 8 bine yaklaşan üniversiteli sayısına rağmen ilde sadece 2 bin civarında yurt imkanı bulunduğunu belirterek, yetkililerden konuya duyarlı olmalarını istedi.

Nevşehir'de yaşanan yurt sorununa dikkat çekmek üzere Nevşehir Kredi Yurtlar Kurumu önünde sendika yöneticileri ve eğitimcilerle birlikte basın açıklaması yapan Uğur, yurt sorununu iki yıldır bıkmadan usanmadan kamuoyunun ve ilin milletvekillerinin dikkatine sunmak için her türlü imkanı kullanmalarına ve ulusal basına taşımalarına rağmen maalesef bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi. Siyasilerin üniversitenin kurulmasını ve gelinen seviyeyi her türlü ortamda kendine mal ettiğini söyleyen Uğur, "Ama söylemlerdeki cömertliklerini ve maharetlerini icraatta gösteremeyerek ilin yüksek öğretim notunu her geçen düşürdüler." dedi.

Uğur, yurt sorununa yeterince ilgi göstermeyen milletvekilleri ve bürokratların geneli itibari ile dar ve orta gelir sahibi ailelerin çocuklarının okuduğu tespit edilen üniversitelilere 'başınızın çaresine bakın' denildiğini savundu. Üniversiteden yapılan resmi açıklamaya göre bu yıl için 3 bin yüksek öğrenim öğrencisinin Nevşehir Üniversitesi'ni tercih ettiğini, mevcutlarla sayının 8 bine ulaştığını işaret eden Uğur, şunları dile getirdi: "Özellikle siyasiler için toplu konut, üst geçit alt geçit, köprülü kavşak kadar önem arz etmeyen yüksek öğrenim yurdu sorunu kanayan bir yaradan kangrene çevrildi. Şu an itibari ile Nevşehir Üniversitesi'ne kayıt için gelen veli ve öğrencilerin sersefil, perişan ve çaresizlik içinde ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Buradan siyasilere, bürokratlara sesleniyoruz. İsmim şu, unvanım şu diye torpilli yurt kontenjanı isteyeceklerine bizim gibi üstüne düşeni yaparak ellerini taşın altına koysunlar ve makam kullanmasınlar. Diğer taraftan tek başına iktidar olan ve tüm bakanlıklar elinde ve emrinde olan bir iktidarın Nevşehir için acil olan bir yüksek öğrenim yurdu temelini atamamalarını zul sayıyoruz. Kaydını donduran veya barınma sorunu ve maliyeti için yüksek öğrenim tercihini yapamayan her kişinin vebali bilsinler ki, görevini yapmayan sorumluların üzerindedir. Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak konunun takipçisi olmaya devam etmekle beraber, sorumluları da sürekli göreve davet etmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Üniversite yerleşkesi içindeki alana acil olarak 500 kişilik öğrenci yurdunun temeli atılsın istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber