Bursa'da, 'KPSS iptal olmasın' eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kopya çekildiği iddiasıyla öğretmen atamalarının durdurulmasına sebep olan KPSS'nin iptal edilmesini istemeyen bir grup memur adayı, Bursa'da eylem yaptı.

Sınavın iptal edilmesi halinde yürütmeyi durdurmak için idare mahkemelerine başvuracaklarını belirten memur adayları, yurt içi yargıdan istediklerini bulamazlarsa haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) arayacaklarını söyledi.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan bir grup memur adayı, "Suçlular bulunmalı, hak yerini bulmalı", "Kopya değil, alın teri", "Gece gündüz çalıştık, hak ettik, aldık", "Bizi değil, kopyacıları cezalandırın" yazılı dövizleri taşıyarak KPSS'nin iptal edileceği yönündeki açıklamalara tepki gösterdi.

İnternetteki paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla bir araya gelen grup adına hazırlanan açıklamayı KPSS'den 85 puan alan Kübra Yaşar okudu. 2010 KPSS kopya skandalının gerçek mağdurlar olarak seslerini Türkiye'ye duyurmak için bir araya geldiklerini belirten Yaşar, "Gece gündüz çalışarak, başarmak için uykusundan, eğlencesinden feragat eden, bu uğurda dershanelere milyarlar yatıran ve sonunda istediği puanı alan KPSS mağdurlarının çözüm beklediğini herkes bilmeli. Mağduruz çünkü kopya çekmediğimiz ve

çektirmediğimiz halde kazandığımız sınavın iptali söz konusu. Günlerdir, 'Acaba bugün iptal olur mu?' korkusuyla yaşıyoruz. Eğer bu ülkede herkesin telefonu dinlenebiliyorsa, o kopyacılar da tek tek bulunabilir. Böylece kimse mağdur edilmez, adalet yerini bulur. Sorunun bir an önce çözülmesini, kopyacıların tespit edilip ayıklanmasını ve atamaların yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. "KPSS iptal olsun'' demenin atanmak için sabırsızlanan binlerce genci, başarılı olduğu halde mağdur etmek

anlamına geldiğini kaydeden Yaşar, düşük puan aldığı için iptal çığırtkanlığı yapanların hak gasp ettiğini söyledi.

Grupta yer alan Mehmet Taşbaş isimli memur adayı ise, "Ben 7 yıldır dershanede öğretmenlik yapıyorum. Gece uyumadım, ders çalıştım. Şimdi birileri, 'Sınav iptal edilsin' diyor. Kimin hakkını gasp ediyor böyle düşünenler? Bizim hakkımız ne olacak?" diye konuştu.

Yavuz İlhan isimli memur adayı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgilenmesini beklediklerini söyledi. Atanmaya kesin gözüyle baktığı bir anda sınavın iptalinin gündeme gelmesinin kendilerini şok ettiğini belirten İlhan, "Umarım hakkımıza girmezler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber