Yüksek yargıdaki kaset skandalı Erdoğan'ın gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk ŞENYÜZ

Başbakan Erdoğan, dünkü Mersin mitinginde yüksek yargı mensuplarının internete düşen ses kayıtlarını eleştirdi. Erdoğan, ?Hayır çıksın diye İmralı ile ittifak kurmayı konuşuyorlar. Millet iradesi üzerinde kirli oyunlar oynamaktan kaçınmıyorlar. Siyaset yapmak isteyen cüppesini çıkarsın? dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, yasadışı kaydedilerek internette yayınlanan ve yüksek yargı mensuplarına ait olduğu öne sürülen telefon konuşmalarını değerlendirdi. Erdoğan, ?Yüksek yargı mensupları arasındaki telefon konuşmaları internete düştü. Ne tür çirkin planlar kurulduğunu, ne tür kirli tezgahlar hazırlandığını gördünüz mü? ?Hayır' çıksın diye İmralı ile ittifak kurmayı konuşuyorlar? eleştirisinde bulundu. Erdoğan, dün Mersin mitinginde şu mesajları verdi:

Bütünlüğümüzü tartışmam

Nasıl olur da ikinci bir bayrağı konuşabiliriz? Bu ayrımcılıktır. Onun için biz diyoruz ki, tüm etnik unsurlara saygımız var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleşiriz. Tek vatan, 780 bin kilometrekareyle, asla ameliyat yaptırmayız. El ele, omuz omuza vereceğiz. Bu bütünlüğümüzü asla tartışma konusu yaptırmayacağız. BDP, ?Kürtlerin temsilcisiyim' diyor. Asla. Kimse Kürtlerin iradesine ipotek koyamaz. Kürt kardeşlerim de kendi iradelerini onlara vermiş değil. Sadece kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar.

Kirli oyunlar oynuyorlar

2.6 milyar dolar zarara uğradı Türkiye, Danıştay'ın gecikmeli kararlarıyla. Telekom'a 25 milyar dolar fiyat biçtiler. Satış yapılamadığı için öyle kaldı. Bu faturayı kim ödeyecek? Siyaset yapmak isteyen cüppesini çıkarsın, siyasete girsin diyorum. Beyefendiler kızıyor, ama siyaset yapmaktan, müdahale etmekten, millet iradesi üzerinde kirli oyunlar oynamaktan kaçınmıyorlar.

İnternete düştüler

Yüksek yargı mensupları arasındaki telefon konuşmaları internete düştü. Oralarda neler konuşulduğunu duydunuz mu, ne tür çirkin planlar kurulduğunu, ne tür kirli tezgahlar hazırlandığını gördünüz mü? ?Hayır' çıksın diye İmralı ile ittifak kurmayı konuşuyorlar. Tunceli'de yol kesip köylüleri tehdit edenlerle, ?Hayır' için kirli oyunlara başvuranları milletim affeder mi? Bu ne gözü dönmüşlüktür. 12 Eylül'de ?Evet' diyerek bu kirli tezgahları bozacaksınız. Türkiye'nin üzerine çökmüş bu kara bulutları dağıtacaksınız.

Kaset çıktı ?Adayım' dedi

Sayın Baykal'ın gidişi de böyle oldu. Enteresandı. Kaset çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu kaset çıkana kadar aday değilim diyordu, kol kola poz verdiler. Oradan ayrıldı, ?aday değilim' dedi. Aradan 24 saat geçti ?adaylığımı açıklıyorum' dedi. Böyle bir dürüstlük anlayışı olur mu? 12 Eylül'de bu yalan siyasetine gereken cevabı vermeye evet.

AK Partili olunca coşup türkü söyledi

SELİM Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ak Parti'ye katılım törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Çiçek ve Salih Kapusuz ile uzun süre sohbet etti. Başbakan ardından partisine katılanlara rozetlerini taktı. Bir kadın üye, Erdoğan rozetini taktıktan sonra eline mikrofonu alıp türkü söyledi. Kısa süreli konsere Erdoğan da alkış tutarak katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber