Halk oylaması nedeniyle sendika değiştirdiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu-Sen'e bağlı Türk Emekli-Sen'in kurucusu ve Onursal Başkanı Hulusi Güneş ile beraberindeki 33 kişi, ''Anayasa değişikliğini desteklemek'' için Memur-Sen'e bağlı Emekli Bir-Sen'e katıldı.

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği paketindeki ''toplu sözleşme'' hakkından emeklilerin de yararlanacak olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Emeklinin, Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda siyasi iradenin belirlediği sembolik zamlardan kurtulacağını, kamu çalışanlarıyla aynı haklardan faydalanacağını ifade eden Odabaş, ''Aklı başında herkesin bu düzenlemeye bırakın 'hayır' demesini, 'evet' demek için gece gündüz çalışması gerekmektedir'' dedi.

Türk Emekli-Sen'in onursal Başkanı Hulusi Güneş ve arkadaşlarının, bunca yıl hizmet ettikleri konfederasyonlarının, Anayasa değişikliği paketindeki kazanımları desteklememesi üzerine Emekli Bir-Sen'e katılma kararı aldıklarını belirten Odabaş, katılımlarından dolayı Güneş ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Hulusi Güneş de Anayasa değişikliğiyle getirilecek olan toplu sözleşmeyi önemsediklerini dile getirerek, hem emekliler hem de kamu çalışanları için hayati önem arz eden toplu sözleşmeyi içeren Anayasa değişikliği paketine 'hayır' denilmesinin anlaşılır bir durum olmadığını savundu.

Referandumda ''hayır'' diyen MHP'yi de eleştiren Güneş, ''Darbe mağduru ve yıllarca MHP'ye hizmet etmiş kişiler olarak, MHP'nin kendisine yazık ettiğini söylemek istiyoruz. Sadece AK Parti zarar görsün diye, BDP ve CHP ile kol kola girmek ülkücülüğe yakışmaz'' dedi.

12 Eylüldeki referandumda ''evet'' diyeceklerini belirten Güneş, bütün emekli ve emekçilerin ''evet'' diyeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber