Açık öğretimde soru kitapçıkları Muş'a gitti iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumartesi ve Pazar günü Muğla Üniversitesi salonlarında gerçekleştirilen Açık Öğretim Bütünleme sınavlarında bir dersliğin soru kitapçıklarının Muş'a gittiği ileri sürüldü. Rektör Şener Oktik, eksik soru kitapçığı nedeniyle sınavın 15 dakika geç başladığını, ancak Muş'a gidip gitmediği konusunda bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı.

Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi 203 derslikte sınava giren Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine soru kitapçıkları ve cevap anahtarı kağıtlarının dağıtımı yapıldı. Soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının eksik olması üzerine yedek soru kitapçıkları getirildi. Sınava giren öğrencilerin üzerinde adı, soyadı ve TC kimlik numarasının yazılı olduğu cevap kağıtları da yedekten kullanıldı. Konu, Üniversite Genel Sekreterliği'ne bildirildi.

İddiaya göre, Muğla'ya gelmesi gereken soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yanlışlıkla Muş'a gitti.

203 nolu derslikte sınava giren Muğla eski İl Genel Meclis Üyesi Eczacı Salih Köleoğlu, sınavın geç başladığını doğrulayarak şöyle konuştu: "Sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarı 15 dakika geç verildi. Ne olduğunu bilmiyorum. Bize verilen cevap anahtarlarının üzerinde ismimiz ve TC kimlik numaramız yazılı gelmesi gerekirken, biz boş gelen cevap kağıdının üzerine adımız ve soyadımız ile TC kimlik numaramızı yeniden yazdık. 15 dakika geç başlayan sınav, 15 dakika geç bitirildi."

Soru ve cevap anahtarlarının yanlışlıkla Muş'a gittiği iddialarını cevaplandıran Muğla Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Şener Oktik, "Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim fakültelerinin yaklaşık 955 bin öğrencisinin Bütünleme Sınavları 4-5 Eylül 2010 tarihlerinde 81 il merkezinde gerçekleştirilmiştir. 4 Eylül 2010 tarihinde yapılan sınavda Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi 203 nolu derslikte sınava girenlerin soru kitapçıklarının Muş'a gittiğine ve görev ihmaline

dair herhangi bir bilgi üniversitemizde bulunmamaktadır. Eğitim Fakültesinin bir dersliğinde eksik soru kitapçığı nedeniyle sınava 15 dakika geç başlatılmış, aynı süre kullandırılarak sınav sorunsuz bir şekilde sonuçlandırılmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber