Muş'ta BDP'li İl Genel Meclis üyelerine gözaltı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP'nin Muş İl Genel Meclis üyeleri, Vali Erdoğan Bektaş'ın 2010 yatırım porgramını uygulamadığı iddiasıyla Hükümet Konağı önünde eylem yapmak isteyince polisin müdahalesi ile karşılaştı. Buna sinirlenerek karayolunu trafiğe kapatmaya kalkışan 14 Meclis üyesinden 4'ü gözaltına alındı.

Olay bugün saat 13.00 sıralarında Valiliğin bulunduğu İstasyon Caddesi'nde meydana geldi. Vali Erdoğan Bektaş'ın 2010 yatırım programını uygulamadığını iddia eden İl Genel Meclis Başkanı Abdulbaki Alp ve 14 BDP'li Meclis Üyesi Valilik önüne geldi. Valiliğe girmek isteyen Meclis Üyeleri polisin aldığı önlemlere tepki gösterdi. İl Genel Meclis Üyeleri Valiliğe 50 metre kala polis tarafından durduruldu. Emniyet Müdür Yardımcısı, Valiliğe girebileceklerini fakat basın açıklamasına izin verilmeyeceğini belirtti. Buna da tepki gösteren BDP'liler Valilik kapısına kadar yürüdü. Fakat BDP'li üyeler basın açıklamasına izin verilmeyeceği konusunda emniyetin baskılarını görünce Valiliğe de girmedi.

Açıklamada ısrar eden BDP'lilere Valilik önünde bekleyen Çevik Kuvvet ekib müdahale etti. Müdahaleden rahatsız olan BDP'liler bu defa İstasyon Caddesini trafiği kapatmak istedi. Bunun üzerine 4 meclis üyesi gözaltına alındı. Gözaltılardan sonra grup valilikten 100 metre ileride polis gözetimi altında basın açıklaması yaptı. BDP'li İl Genel Meclis Başkanı Abdulbaki Alp yaptığı açıklamada şöyle dedi:

?Vali bizim programlarımızı uygulamıyor, program doğrultusunda çalışma yapılmıyor. Biz asfalta uygun olmayan yolların yapılmasını istemiyoruz, Vali bu yolu yapıyor. Bir sonraki yıl bozarak yeniden çalışma başlatıyor. Bugün Valiyi bizim kararlarımıza neden uymadığını protesto etmek için geldik. Fakat Valiliğe dahi giremedik. Yapılan zulüm ortada. Bu her gün böyle olur fakat biz bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Terbiyesizlik yapmıyoruz. Fakat bu gün 4 arkadaşımız haksız yere göz altına alınmıştır.?

VALİ: POLİS GÖREVİNİ YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş ise, ?Biz program doğrultusunda hareket ediyoruz. KÖYDES'in ve Özel idarenin belli bir programı var, biz bunu uyguluyoruz. Öte yandan Kimse Valilik binası önünde basın açıklaması yapamaz. Polis görevini yapmıştır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber