Fuhuş çetesi 23 bürokratı da tuzağa düşürmüş

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Eylül 2010 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mutlu ÇÖLGEÇEN /ANKARA

Devletin gizli belgelerine ulaşmak için fuhuş tuzağı kuran çetenin ajandasından Ankara'da 23 bürokratın isimleri çıktı

Sabah, fuhuş çetesi yapılanmasındaki ikinci perdeyi aralıyor. İstanbul'da ağırlıklı olarak asker ve iş dünyası içinde yapılanan çetenin Ankara'da üst düzey bürokratlarla da yakın işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı. Dünkü manşetimizde yer alan ve çok sayıda general, amiral ve bürokratı tuzağa düşürüp şantajla devletin gizli bilgilerine ulaşan fuhuş çetesinin ajandasında çok önemli bilgiler çıktı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan ve Deniz Albay İ.S'nin kontrolünde açıldığı ileri sürülen fuhuş evinde ele geçen ajandada çetenin özel serviste bulunduğu 23 üst düzey bürokrata ait iletişim bilgilerinin ayrıntılı bir şekilde yer aldığı öğrenildi.

ÇETENİN EKONOMİSİ!

Başkent yapılanmasında ağırlıklı olarak ekonomi bürokratları yer alan çetenin 'müşterileri' arasında İçişleri ve Maliye Bakanlıklarının yanı sıra Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Sayıştay yöneticileri yer alıyor. Bürokratlarla irtibatı o kişinin yakınındaki isim aracılığıyla yürüten çetenin bazı önemli isimlere ulaşmak için çok özel yöntemleri uygulamaya koyduğu da belirlendi. Buna göre çete, ağına düşürmek istediği bürokratı Ankara dışında toplantıya davet ediyor ve orada hayat kadınları ile beraber olmasını sağlıyor. Bu kayda alınıyor. Bir süre sonra da çete bu bürokratları eldeki belgeleri de kullanarak yönlendirmeye çalışıyor.

HER YERDE FUHUŞ EVİ

Bürokratlar için çetenin İstanbul ve Yalova'da 5'er, İzmir'de 3, Antalya'da 4, Bursa'da 2 evi bulunuyor. Evlerin bulunduğu semtlerde kamera sistemleri bulunmamasına özen gösteriliyor. Şehir dışında tutulan villalarda akşam randevulaşılıyor. Giderken çete kontrolündeki taksiler kullanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber