Bakırköy Devlet Hastanesi'nin yanlış teşhisi bacağından etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Eylül 2010 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Deniz DERİN

Küçük Sevdenur'a sokakta araba çarptı. Hastanede alçıya alınan bacağı evde kangren olunca kesilmek zorunda kaldı. Baba doktorları yanlış teşhisle suçluyor. Bakanlık inceleme başlattı

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Kanarya Mahallesi'nde sokakta otomobil çarpınca ailesinin Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdüğü minik Sevdenur K.'nin sağ bacağı, alçıya alındıktan bir hafta sonra kangren oldu, bacak tekrar götürüldüğü aynı hastanede kesildi.

'BİR ŞEY YOK DEDİLER'

Kızını eve götürdükten sonra parmak ucundaki soğukluk ve morluk nedeniyle 2 kez hastaneye getirdiğini belirten baba Emrullah K. "Kızımın ayağı soğudu ve parmak uçlarında morluk gördüm. 10 gün sonra kontrole getirmem gerekirken ben bir haftada iki kez hastaneye geldim. Ama her defasında bana 'bir şey yok' dediler ve tekrar eve gönderdiler. Kızım ilgisiz doktorların ihmalinin kurbanı olmuştur. Kızımın bacağını bayram şekeri verir gibi elime verdiler. Alın bunu gömün dediler" dedi. Önceki gün akşam girdiği ameliyatta sağ bacağı diz altından kesilen Sevdenur, narkozun etkisinden çıktıktan sonra sargılı bacağına bakarak babasına bacağının nerede olduğunu sordu. Kızının sorusu karşısında ne yapacağını şaşıran Emrullah K., ağlamaktan kendini alamadığı için cevap veremediğini söyledi.

'İNCELEME BAŞLATTIK'

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na giderek inceleme yapılmasını istediğini belirten acılı baba, "Bacak adli tıpta incelenecek. Bu işin peşini bırakmayacağım. Kızımı bu yaşta bacaksız bırakan doktorlar cezasını çekecek" dedi. Kızının ayağının kesilmesini hazmedemeyen anne Bahar K. ise hastane bahçesinde gözyaşlarına boğuldu. Minik Sevdenur'un kesilen bacağıyla ilgili Sağlık Bakanlığı, kısa bir açıklamayla yetindi. Açıklamada konuyla ilgili incelemenin başlatıldığı bildirildi. Öte yandan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, hiçbir soruya cevap vermedi.

OKSİJEN ODASINDA TEDAVİ

Minik Sevdenur, bacağındaki yaranın enfeksiyon kapmaması ve daha çabuk bir süreçte iyileşmesi için hastane tarafından Bahçelievler'deki özel bir tıp merkezindeki "oksijen odası"na gönderildi. Sevdenur'un bacağına burada 1 saatlik kür uygulamasının ardından hastaneye geri götürüleceği ve tedavisinin tamamlanmasına kadar buna devam edileceği belirtildi. Sevdenur, hastaneden özel tıp merkezine sevk edilirken, sedyede kesik bacağına bakıp ağlama krizine girdi. Kızının bu haline dayanamayan baba Emrullah K. da feryat ederek, "Bakın görün kızımı ne hale soktular. İki bacağıyla geldi, işte bana böyle teslim ettiler" diye gazetecilere kızını işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber