Dünya basını: Erdoğan için büyük zafer

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Eylül 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Referandumdan 'Evet' oyu çıkması dünya basınına 'Erdoğan için büyük zafer' başlıklarıyla yansıdı. Uluslararası haber ajansları AP, AFP ve Reuters ilk sonuçları acil koduyla duyurdu. Reuters, alınan sonucun 2011 yılındaki genel seçimlerde Erdoğan için 'büyük itici güç olacağı' yorumunda bulundu

Dünya basını referandumu manşetlerine taşırken, uluslararası haber ajansları AP, Reuters ve AFP ilk sonuçları acil koduyla duyurdu. BBC, CNN, Deutsche Welle, El Cezire, El Pais, Press TV, Jerusalem Post, Haaretz ve Die Welt gibi basın- yayın organlarının internet sitelerinde referandum ilk haber haber oldu. Google News'te haber sıralamasında birinci sıraya yükseldi. Yabancı televizyon kanalları gün boyunca İstanbul'daki muhabirleri aracılığıyla referandumun nabzını tuttu. Yabancı basın sonucu, 'Erdoğan ve partisi için büyük zafer', 'Çok ses getirecek zafer', 'Evet oyu hükümeti güçlendirecek' başlıklarıyla duyurdu.

Reuters, bu sonucun 2011 yılındaki genel seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için büyük itici güç olacağı yorumunu yaptı.

Associated Press gelen ilk sonuçların halkın askeri darbe anayasasının değişimi için hükümete güçlü bir destek verdiğini ortaya koyduğunu kaydetti.

AFP'nin haberinin başlığı ise 'Erken sonuçlar: Türkler ordu ve yargının kısıtlanmasını destekledi' şeklinde oldu.

BBC'nin internet sitesinde referandum manşetten düşmedi. BBC sonucu, 'Türk seçmen anayasa reform paketine güçlük destek verdi' başlığıyla duyururken, 'Evet'in hükümeti güçlendireceği' yorumunu yaptı.

CNN, referandumun Başbakan Erdoğan ve iktidardaki parti için çok ses getirecek bir zafere dönüşeceğini belirtti.

WSJ, 'Türk Başbakan Erdoğan ve İslami eğilimli hükümeti şaşırtan güçlü bir zafer kazandı' dedi.

Le Monde, 'Erdoğan için büyük zafer. Bu skor, partisi 2002'den beri iktidarda olan Erdoğan için iyi bir sonuçtur. Taraftarları evet için kitleselolarak harekete geçmiştir' yorumunda bulundu.

El Pais, 'Türkiye Erdoğan'ı güçlendiren anayasal reformu onayladı' başlığını attı.

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild internet sayfasında yayınladığı haberde, Türk halkının büyük bir çoğunlukla anayasa değişikliğini onayladığını yazdı.

Yunan basını sonucu 'Referandumda Erdoğan galibiyeti'' başlıklarıyla sundu. Türk analizcilerin, bu tür sonuçların Başbakan Erdoğan'a 2011 seçimleri için destek teşkil ettiğini belirttiklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber