Bünyan belediye başkanı gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2010 10:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Kayseri'de, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen'in de aralarında bulunduğu 13 kişi, ihale yolsuzluğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Bünyan ilçesinde, belediyenin yaptığı ihalelerde, 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiası ile Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen ile Kemal A, Abdullah P,, Hasan Burhanettin O, Salih S, Mustafa D, Raziye Y, Saydam D, Lütfi D, Battal K, Teoman D. ve adları öğrenilemeyen 2 kişinin aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Zanlılıların Bünyan'dan Kayseri Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, 3 kişinin arandığı öğrenildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyon kapsamında Niğde'den de gözaltına alınan kişiler bulunduğu gözaltına alınan kişi sayısının artabileceği kaydedildi.


BERAAT KARARI

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında, "İhaleye fesat karıştırma suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmışsa da sanıkların mahkumiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı ve somut deliller elde edilemediğinden atılı suçun sabit olmaması nedeniyle, Mehmet Özmen, Mustafa D., Abdullah P., Kemal A., Serdar S., Şahin Ü., Lütfi D., Serkan B. ve Saydam D. yönünden ayrı ayrı beraatlerine karar vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber