Ambulans şoförü çarptığı yayayı bırakıp kaçtı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA'dan İzmir'e hasta getiren ambulans şoförü Metin Özdemir, Bornava İlçesi'nde çarptığı 72 yaşındaki Zakir Cebe'yi kanlar içerisinde yol ortasında bırakıp kaçtı. Özel ambulanstaki hastayı hastaneye bırakan, ardından kazanın izini silmek için aracın kırık ön camını değiştirten şoför Metin Özdemir, tekrar hastaneye gelince polis tarafından yakalandı. Özdemir'in ehliyetine de alkollü araç kullandığı gerekçesiyle bir ay önce el konulduğu ortaya çıktı. Yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren yaralı Zakir Cebe'nin yakınları ise yaşananlara isyan etti.

Kaza, geçen pazartesi günü saat 09.00 sıralarında 57'nci Topçu Tugayı yakınlarında meydana geldi. Manisa'da özel bir hastanede görevli olan 30 yaşındaki Metin Özdemir, İzmir'e ambulansla hasta getirirken, faturalarını ödedikten sonra evine dönmek için bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan Zakir Cebe'ye çarptı.

KANLAR İÇİNDE BIRAKIP KAÇTI

Doktorsuz olarak tek başına bulunduğu bildirilen ambulanstan inen Özdemir, kanlar içerisinde yol ortasında yatan Zakir Cebe'yi ağır yaralı olarak terk edip, tekrar araca binerek kendi hastasını Ege Üniversitesi Hastanesi'ne bıraktı. Çarptığı yaşlı adama yardım için sağlık birimlerine de haber vermeyen Özdemir, hastaneden ayrıldı. Kazanın izlerini silmek için ambulansın kırılan ön camını değiştirten Özdemir, daha sonra saat 20.30 sıralarında, sabah bıraktığı hastayı almak için ikinci kez Ege Üniversitesi Hastanesi'ne geldi. Acil servis önüne hiçbir olmamış gibi ambulansı park eden Özdemir, bu sırada kazayla ilgili araştırma yapan polis ekiplerinin dikkatini çekti. Kaza sırasında görgü tanığının verdiği bilgilere uyan, ön kaportasında da hasar bulunan ambulansın sürücüsü Özdemir, polisin sorularına kaçamak yanıtlar verince gözaltına alındı.

ALKOLDEN EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden Metin Özdemir'in, ehliyetine de bir ay önce alkollü alarak araç kullandığı gerekçesiyle el konulduğu ortaya çıktı. Özdemir'in ifadesinde, bisikletiyle giden Zakir Cebe'ye çarptıktan sonra kendi hastanını düşünerek hastaneye gittiğini, ardından da korkup kaçtığını, camı da bu sırada değiştirttiğini söylediği öğrenildi. Özdemir, işlemlerin ardından sevkedildiği Adliye'de çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AİLENİN İSYANI

Kazanın ardından yardıma koşanların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekiplerince müdahale edilen Zakir Cebe ise aynı hastanede tedaviye alındı. Yoğun bakım ünetisinde tedavisi süren Cebe'nin vücudundaki birçok kemiğin kırıldığı, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Kazayı öğrendikten sonra hastaneye koşan Cebe'nin yakınları ise yaşananlara isyan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber