Bursa'da imar soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2010 11:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA Cumhuriyet Savcılığı, İçişleri Bakanlığı'nın izin vermemesi üzerine Danıştay'a başvurarak aldığı izinle çeşitli imar konuları içeren soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında dönemin Osmangazi Belediye Başkanı ve halen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ak Parti'li Belediye Başkanı ile muhalefet dahil tüm meclis üyeleri ve 8 bürokratın gruplar halinde ifadeleri alınmaya başlandı. Belediye başkanı, meclis üyeleri ve bürokratlar, ?imar değişikliği ile menfaat sağlamak, kaçak yapıların yıkmayıp kesilen para cezaları tahsil etmemekle' suçlandı.

İhbar üzerine Bursa Cumhuriyet Savcılığı, 2004-2009 merkez Osmangazi Belediye başkanı ve meclisi üyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma açılabilmesi için izin istedi. 12 Şubat 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermemesi üzerine Danıştay'a itiraz eden savcılık, yüksek mahkemenin itirazı kabul etmesi üzerine dönemin Osmangazi Belediye Meclisi'nin 39'u Ak Parti'li, 5'i CHP'li ve bağımsız üye Semih Pala ile 8 bürokrat hakkında soruşturma başlattı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sırameşeler'deki 3 katlı binanın yıkılmaması, 2006-2009 yılları arasında tespiti yapılan 10 bin 25 kaçak inşaat ile ilgili yapı tatil tutanağı tutulmasına rağmen bunlardan sadece 903'nün yıkılması yer aldı. Ayrıca, kesilen para cezalarının sadece 3'te 1'inin tahsil edilmesi, aynı dönemde parsel bazında 20 plan onarımı yapılarak, birilerine çıkar sağlandığı iddiaları incelenmeye başlandı.

BÜYÜKŞEHİR'DE DE SORUŞTURMA

Savcılık ayrıca 2006-2009 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi'nin mahkeme kararına rağmen Gemlik ile ilgili plan değişikliklerine onay verildiği gerekçesiyle muhalefet dahil 83 belediye meclisi üyesi hakkında soruşturma yürüyor. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında hafta başında halen Kent Konseyi Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin danışmanlığını yapan Semih Pala ve meclis üyeleri gruplar halinde ifade verdi.

Dönemin Osmangazi Belediye Başkanı ve halen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ifadesi de soruşturmayı yürüten savcı tarafından alındı.

Soruşturma sonunda savcılık iddiaları yerinde bulursa Başkan Altepe ve meclis üyeleri hakkında dava açacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber