Erbakan'ın oğlu konuştu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 25 Eylül 2010 01:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erbakan: Numan Bey gitse bile bölünme olmaz

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, 'Numan Bey ve ekibi ayrılsa da herhangi bir bölünmeye yol açmaz. Çünkü, Numan Bey ve ekibinin Milli Görüş tabanında, teşkilatta herhangi bir karşılığı yok' diye konuştu.

'Numan Bey gitse bile bölünme olmaz'

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan ve Numan Kurtulmuş cepheleri arasındaki gerilim sürüyor.

Yönetimde, Erbakan ekibinden ayrılarak yeni parti kurma görüşünün ağırlık kazandığı belirtiliyor.

Kongrede Numan Kurtulmuş'un aday olup olmayacağı da henüz netleşmedi.

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan NTV ana haberde Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Fatih Erbakan, Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılması durumunda bir bölünmeden bahsedilemeyeceğini çünkü Kurtulmuş'un partide bir tabanın olmadığını iddia etti.

Saadet Partisi'nin son kongresinden sonra NTV'de "İtaatsizlik ettiler. Bu iş burada kalmaz. O yönetim ellerinden alınır" demiştiniz. Aynen öyle oldu. Bundan sonra ne olacak peki?

Büyük bir dezenformasyon olduğunu söylemek istiyorum. Buna da şimdiki genel merkez, yönetim neden oluyor. Şöyle ki, sanki bugüne kadar Erbakan Hoca'yla birlikte hareket ediyormuş gibi bir tavır içindeydiler. Yaşanları da yanlış şekilde yansıtarak, örneğin; parti yönetiminin kayyuma devredilğini söyleyerek bu dezeenformasyonu gereçekleştiriyorlar.

Burada önce kayyumu açıklamak lazım. Sanki yönetime dışardan birileri gelmiş, yönetime el koymuş gibi bir algı oluşuyor. Bu kongreye çağrı heyetidir. Bu heyet partimizin içinden gelen, hatta bir dönem sayın Kurtulmuş'un danışmanlığını da yapan, partimizin kurucusu olan üç isme verilmiştir.

Kurtulmuşun ayrılmasını mı yoksa bu yarışa katılmalarını mı bekliyorsunuz?

Bu tabii ki kendi kararları. Buna bizim söyleyeceğimiz birşey olamaz. Verecekleri karara saygı duyarız.

Bundan sonra partide yönetime kim gelecek? Bölünme olacak mı? Erbakan Hoca dönecek mi yada siz aday olacak mısınız?

Bundan sonra nasıl olur bilemem ama Numan bey ve ekibinin ayrılması herhangi bir bölünmeye yol açmaz. Çünkü, Numan Bey ve ekibinin Milli Görüş tabanında, teşkilatta herhangi bir karşılığı yoktur. Numan Bey henüz 10 sene önce akademik dünyadan siyasete transfer olmuş ve İstanbul İl Başkanı olarak başlamıştır. Teşkilattan, tabandan gelen bir isim değildir. Ayrıca teşkilatla ilişkisi zayıftır.

Bundan sonra Saadet'te ona yer yok mu demek istiyorsunuz?

Onu demek istemiyorum o kendilerinin bileceği bir iş. Kendileri tekrar görüşmelerle, yaptıkları hatalardan dönerlerse, Yüksek İstişare Kurulu'yla bu değerlendirildiği zaman herhangi bir karar çıkarsa tabii ki biz itaat ederiz, uyarız. Ama ayrılmak isterlerse Milli Görüş'te bir bölünmeye yol açmazlar.

Partinin başında bir Erbakan görecek miyiz?

Muhterem babamla bu konuda bir görüşmem olmadı. Ama Recai Bey döneminde bile böyle dedikodular çıkartıldı. Bizde öncelikle görev istenmez verilir. Muhterem babam ben partiye girerken 'Fatih'te partiye terlemek için girdi' dedi.

Böyle birşey gelirse hazırsınız diye anlıyorum?

Talep gelirse hazırız demeyelim. Heveslenmek, bu yolda bir harekete girmek doğru olmaz.

Son bir haftanın öne çıkan isimlerine bakıyorum, Aydın Menderes, Ahmet Özal, Fatih Erbakan isimlerini görüyorum. Siyasette bir babadan oğula geleneği mi oluşuyor? Bu geleneğe uyacak mısız bu sizi rahatsız ediyor mu?

Böyle bir görev çok ağır bir yük. Çok ciddi bir görev ve şeref. Tabii rahatsız olmak değil, bu ağır yükü kaldırmak da kolay değildir. İnşallah hakkımızda en iyisi, hayırlısı olur. Önemli olan sadakat ve itaatte kusur etmeyecek, Milli Görüş çizgisinden ayrılmayacak genel başkan olmasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber