Öğrenciler, AB ile ilgili bilgilerini yarıştıracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2010 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) AB Bilgi Merkezi tarafından AB Bilgi Yarışması'na katılacak gençler için Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri konusunda eğitim semineri verildi. GTO'nun Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve TC Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği ve AB Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu 18 ilde düzenlenen eğitim seminerleri dizisinin Gaziantep etabı, Avrupa Takımı Uzmanı Can Baydarol'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında konuşan GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, AB Bilgi Merkezi olarak bu yıl AB Bilgi Yarışması'nın 4'üncüsünü düzenlediklerini anımsatarak şunları söyledi: "Bunu bir yarışma heyecanı ile yapıyor olmamız keyifli boyuta taşıyor. Keyifli bir yarışma süreci olacağını düşünüyorum. Öncelikle çok iyi hazırlanmamız lazım. Bizim ilimiz haricinde 17 ildeki öğrenciler de bu yarışmaya katılacak. Her ildeki etaptan sonra ulusal etaba geçilecek. Ankara'da yapılacak final değerlendirmelerinin ardından yarışmanın ilk 3 sıraya giren öğrencisi belirlenecek. Herkesin dersine iyi çalışması gerekiyor. 'AB nedir, nasıl kuruldu, hangi aşamalardan geçti, AB- Türkiye ilişkileri' çalışmamız gereken konular. Burada Sayın Baydarol'un vereceği bilgiler sizlere ışık tutacaktır. Siz bu bilgileri ve fazlasını yine size bugün önerilecek kaynaklardan almaya devam etmelisiniz. Bu anlamda, bizim kapımız her zaman sizlere açık. Takıldığınız her konuyu bizlere sorabilirsiniz."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinatörü Burhan Akyılmaz da konuşmasında, özgürlük, demokrasi, insan hakları, eşitlik kavramlarıyla özdeşleşen Avrupa ve AB'nin ülkemizin gelişmesi için önemli bir süreci tertip ettiğine dikkat çekti.

AB Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu Türkiye'de 18 ildeki 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak bu yıl dördüncüsü düzenlenen AB Bilgi Yarışması'nın ulusal etabında birinci olan okulun öğrencileri Brüksel ve Macaristan gezisi ile ödüllendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber