Avcı'ya 'Salaklar takibin farkında değil' tutuklaması

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hanefi Avcı ?Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım etmek suçundan tutuklandı. Avcı'nın Eskişehir'deki evinden üzerinde kendi fotoğrafı da bulunan sahte kimlik ve pasaport çıktı

HELİN ŞAHİN İSTANBUL

?Devrimci Karargah terör örgütü üyeliği? suçundan tutuklanan arkadaşı Necdet Kılıç'ın ?polis beni takip ediyor, ne yapmam gerek? sorusuna ?Seni gözaltına alacak olsalar takip etmezler. O salaklar senin onları takip ettiğinin farkında değiller. Avukatına söyle herkesi rahatsız etsin, müvekkilim takip altında diye? şeklinde akıl veren Hanefi Avcı, ?örgüte yardım? iddiasıyla Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki makamında gözaltına alındı.

TAKİBİ ENGELLEDİ

Devrimci Karargah soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Kadir Altınışık'ın, ?ifadeye gel' davetine uymayan Hanefi Avcı hakkında savcılığın talebi üzerine nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararı çıkardı. Savcılık talep yazısında ?Avcı'nın örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiğini?, ?yapılan ?gizli' soruşturmadan haberdar olarak örgüt üyelerini uyardığını?, ?Böylece terör örgütü üyelerine yapılan fiziki ve teknik takibi engellediğini? iddia etti.

Avcı Ankara'daki makamında gözaltına alınarak İstanbul'a getirilirken, Avcı'nın Eskişehir'deki makamında ve evinde de arama yapıldı. Avcı İstanbul Adliyesi'ne girişinde gazetecilerin sorularına cevap vermezken, soruşturma savcısı Kadir Altınışık'ın karşısına çıkarıldı. Avukatını getirmeyen Avcı, Baro'nun görevlendirdiği avukatı da kabul etmedi. Savcı Altınışık'a ifade vermeyi reddeden ve tutanakları imzalamayan Avcı, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 AYDA 30 KEZ GÖRÜŞMÜŞLER

Devrimci Karargah tutuklusu Necdet Kılıç adına kayıtlı telefonu kullanan ve Kılıç'la 8 ay içinde 30 defa bu hat üzerinden konuşan Avcı'nın, Kılıç'ın ankesörlü telefonlar üzerinden makamı ve cep telefonlarını araması sonucu da çok sayıda görüşme yaptığı belirlenmişti. Kılıç, sorgusunda Avcı ile ilişkisini kabul etmiş, ancak bu konuda sorulan sorulara suskun kalmıştı.

REFERANDUMDA NE DİYOSUNUZ?

Telefon görüşmelerinde Kılıç'ın ?polis tarafından takip edildiğini? söyleyip ?ne yapması gerektiğini? sorması üzerine Avcı'nın ?Seni gözaltına alacak olsalar takip etmezler. O salaklar senin onları takip ettiğinin farkında değiller? dediği ve takipten kurtulmak için yapması gerekenleri anlattığı belirlenmişti. Hanefi Avcı'nın ?Sizinkiler referandumda ne oy verecek? sorusu da dikkat çekmişti. Savcı bu delilleri ?yardım' suçu saydı.

Evinde sahte kimlik ve pasaport bulundu

Hanefi Avcı'nın Eskişehir'deki lojmanında iki savcı ve terörle mücadele ekipleri gözetiminde kamera kaydıyla yapılan aramada çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport bulundu. Aramada üzerine Hanefi Avcı'nın fotoğrafı yapıştırılmış Süleyman Güzel adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Sabit Kabaklı adına düzenlenmiş ehliyet ve yine Sabit Kabaklı adına düzenlenmiş lacivert pasaporta el konuldu. Evde yabancı şahıslar adına düzenlenmiş pasaportlar da bulundu.

Avcı'nın evinde bulunan ve ruhsatı ibraz edilemeyen kaleşnikof tüfeğin izi tespit edildi. Avcı'nın OHAL döneminde bölgede görev yaparken eşinin üstüne kaleşnikof tüfeği aldığı ancak kullanım süresi bittiği halde teslim etmediği belirlendi.

?Operasyonu deşifre ettim' itirafı gibi

Hanefi Avcı, medyaya dağıttığı ve ?savunmam' dediği 50 sayfalık yazısında gizli Devrimci Karargah soruşturmasını deşifre ettiğini kabul etti. 50 sayfalık nottaki ?20 Eylül günü Adliye içerisindeki cemaate yakın savcı hakimlerle ilgili araştırma için görevlendirilen bir Adalet Bakanlığı yetkilisi hakim ile görüştüm ifade verdim. Ona yakında karargah evleri veya devrimci karargah... diye tahkikata başlayacaklar, hatta Necdet Kılıç'ı da gözaltına alacaklar dedim? sözleri dikkat çekti. Bu sözler, Avcı'nın gizli Devrimci Karargah soruşturmasını deşifre ettiğine en büyük delillerden birisi olarak gösterildi.

Sivil savcıdan önce askeri savcıya gitti

Hanefi Avcı'nın, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'a ifade vermeye gitmeden önce Genelkurmay'a giderek Askeri Savcısı Yavuz Şentürk ve Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu ile görüştüğü ortaya çıktı. Sivil Savcılığın telefonla ulaştığı Avcı'nın, Pazartesi günü öğlen saatlerinde ifade vermeye geleceğini söylediği öğrenildi. Ancak Avcı, söylediği gün ve saatte sivil savcılığa değil, askeri savcılığa gittiği öğrenildi. Avcı'nın, Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu ve Genelkurmay Askeri Savcısı Yavuz Şentürk ile uzun bir görüşme yaptığı belirtildi. Avcı da Askeri Savcılığa ifade verdiğini ve herşeyi anlattığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber