Alemdaroğlu'nun 1,5 yıl hapsi isteniyor

Haber Giriş : 12 Mart 2005 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu dört sanığın 'görevi ihmal' ettikleri iddiası ile 1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi.

İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu dört sanığın, Dr. Ziya Gün İstanbul Üniversitesi'ne Yardım Vakfı'nın harcamalarında gereken dikkat ve özeni göstermedikleri ve bu sebeple 'görevi ihmal' ettikleri iddiası ile 1.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Sipahioğlu ve Metin Ertürk hazır bulunurken, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel katılmadı. Metin Ertürk, Ziraat Bankası'nda çalışırken kendisinin vakıf senedi gereği Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü tarafından Gün Vakfı Yönetim Kuruluínda görevlendirildiğini fakat iş yoğunluğu nedeniyle vakıftaki toplantılara pek katılamadığını belirterek, "Karar defterindeki imzalar diğer üyelerce tamamlandıktan sonra defter bana da geliyordu. Ben de imzalıyordum. Vakfın yönetiminde Gün ailesinden de insanlar var. Ancak onları sanıklar arasında göremiyorum. Gün Vakfı'nı kuran da bu insanlardır. Vakfın harcamalarında yeterli özenin gösterilmediği iddiasını kabul etmiyorum" şeklinde savunma yaptı.

'Örgütlü suç vardır'

Fikret Sipahioğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı olması nedeniyle 26 Şubat 2002 tarihinden beri vakıf üyesi olduğunu ve hala görevini sürdüğünü belirterek, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini kaydetti. Dava konusu olayı ihbar eden Prof. Dr. Celal Erçıkan, "Örgütlü suç vardır. Trilyonlar, katrilyonlar götürülmüş" dedi. Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Erdoğan Tuncer ise Erçıkan'ın "muhbir" konumunda olduğundan davaya katılmaması gerektiğini belirtti. Hakim, duruşmalara katılmayan sanıkların ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

Alemdaroğlu'nun avukatından tepki

Duruşma çıkışında gazetecilere konuşan avukat Tuncer, Erçıkan'ın reklam yaptığını öne sürdü. Tuncer, Erçıkan'a "Sen nasıl bir insansın? Meslektaşlarını ihbar eden bir muhbirsin, sahtekarlık yapma" diye tepki gösterdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dr. Ziya Gün İstanbul Üniversitesi'ne Yardım Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı eski İÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel ile Metin Ertürk'ün "görevi ihmal" suçundan 3 aydan 1.5 yıla kadar hapsi isteniyor. Tek kararda imzası bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Fikret Sipahioğlu'nun ise 3 aydan 1 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber