Başbakanlık, yoksulluk konusunu masaya yatırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2010 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü yoksulluk sorununu masaya yatırıyor. Yoksulluk konusu 100'e yakın yerli ve yabancı bilim adamlarının katıldığı bir sempozyumda ele alınacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından 2010 Avrupa Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma ile Mücadele Yılı kapsamında yoksulluğun azaltılması ve toplumsal dayanışmanın artırılması için 13-15 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul'da "Yoksullukla Mücadele Stratejileri" konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyum, 2010 yılı Avrupa Komisyonu tarafından "Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma ile Mücadele Yılı" kapsamında gerçekleştirilecek.

Çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamının yolsuzlukla mücadele konusunda bildiri sunacağı sempozyumda, yoksulluk kavramı, çocuk yoksulluğu, kadın yoksulluğu, dezavantajlı gruplar, kırsal yoksulluk, kentsel yoksulluk konuları, yoksulluğu azaltma yönünde yapılan çalışmalar, yoksulluğu azaltma yönündeki yeni fikirler gibi konu başlıkları ele alınacak. Sempozyumda, yoksulluğun azaltılması ve toplumsal dayanışmanın artırılması için çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım, yoksulluğun ve neden olduğu sosyal risklerin azaltılması küresel düzeyde öneme sahip olup bu alandaki çalışmalar ve projelerin artarak devam ettiğini belirtti.

Yıldırım, 2010 yılı Avrupa Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma ile Mücadele yılı olarak ilan edildiğine işaret ederek, "Sempozyumun amacı, hükümetler, yerel yönetimler, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerin ve uluslararası organizasyonların temsilcilerini bir araya getirmek suretiyle, yoksullukla mücadele konusunda bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını, sosyal yardımlar ve yoksulluk sorununun çözümüne yönelik yeni arayışların tartışılmasını sağlamaktır. Sempozyumun yoksullukla mücadele konusunda yürütülen politikalar ile uygulamaların tartışılmasına ve ulusal-uluslararası işbirliği imkânlarının geliştirilmesine katkıda bulunması beklenmektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber