Teknoloji sektöründe hareketlilik yaşanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2010 23:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tatil sezonunun bitmesiyle insanların yaşadıkları kentlere dönmesi ve halk oylaması sonrasında ekonomideki gelişmelerin etkisiyle teknoloji sektöründeki satışların son bir ayda yüzde 30 oranında arttığı bildirildi.

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, mağaza açılışı için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarının teknoloji perakendeciliğinin Türkiye'deki öncüsü konumunu sürdürdüğünü, bu yöndeki çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Vatan Bilgisayar'ın 1983 yılında Taksim-Elmadağ'da Türkiye'nin ilk bilgisayar mağazası olarak kurulduğunu anımsatan Hasan Vatan, şu an 17 şehirdeki mağaza sayısının 30'a ulaştığını ve buralarda yaklaşık 1500 kişinin istihdamını sağladıklarını kaydetti.

Sektörde satışların yüzde 80-85'ini notebookların oluşturduğunu belirten Vatan, yüzde 17'lik orandaki satışla pazarın lideri olduklarını, müşterilerin taleplerini en iyi şekilde karşılamayı ilke edindiklerini ifade etti.

Sektörde çok daha fazla mağaza ile hizmet veren rakiplerinin bulunduğunu anlatan Vatan, ''Notebook, yazıcı ve her türlü IT ürününü daha az mağazamız olmasına rağmen onlardan fazla satıyoruz. Rakiplerimizin satışlarında ise cep telefonunu ve televizyon bizden fazla'' dedi.

Sektörde satışların son bir ayda yüzde 30 oranında artığına dikkati çeken Vatan, bunda anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sonrasındaki ekonomik gelişmelerin ve vatandaşların tatilden dönmesinin etkisinin bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Halk oylamasında 'evet' çıkınca vatandaşlar rahatladı. Sadece bizim değil tüm sektörlerde bir toparlanma ve hareketlilik var. Zaten dünya genelinde krizden çıkış var. Başından beri biz bu süreci Türkiye'nin krizi olarak görmedik. Bankalar krizi Türkiye'ye çektiler. Yoksa biz krize bile girmeyebilirdik.''

Vatan, son krizde firma olarak kendilerine önemli dersler çıkardıklarını ve herkesin çalışanların maaşlarını düşürdükleri bir ortamda kendilerinin artış dahi yaptıklarını ifade etti.

Bankalarla kredi kartı komisyonunda anlaşmalar yapmalarının da olumlu yansımalarını gördüklerini anlatan Vatan, ''Geçen yılın ocak ve şubat ayında para kaybederken, marttan itibaren para kazanmaya başladık'' şeklinde konuştu.

-''BU YIL YÜZDE 60 BÜYÜDÜK''-

Vatan, geçen yıla göre yüzde 60 büyüdüklerini ifade ederek, ''Bunun bir kısmı yeni mağazalardan, yüzde 40'ı ise eski mağazalardan kaynaklandı'' dedi.

Son olarak Adana'da açtıkları mağazayla Türkiye genelinde 30'uncu mağazaya ulaştıklarını ifade eden Vatan, şöyle devam etti:

''Yıl sonuna kadar açabildiğimiz kadar mağaza açacağız. Yer bulursak 50 tane açabiliriz. 10 günde mağaza açabiliyoruz. Çünkü sermaye olarak bir sıkıntımız yok. Sadece yer bulurken sorun yaşıyoruz. İstediğimiz bölgelerde yer bulursak mağaza açma sınırımız yok.

Şu an Türkiye genelinde 17 şehirde varız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde mağazamız yok. Yatırımlarımıza öncelikle batıdan başladık. Van için pazarlığımız var. Doğu Anadolu'daki ilk mağazamızı Van'a, ardından Erzurum'a açmayı planlıyoruz. Hangi şehirde iş yapabiliriz ona bakıyoruz. Her gittiğimiz yerden para kazanmak istiyoruz. Bundan dolayı öncelikle para kazandığımız yerlere gidiyoruz. Çünkü biz aile şirketiyiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber