Cemil Çiçek: Eğitimle çözemediğimiz işleri ceza kanunları ile çözmeye çalışıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Nüfusumuzun yüzde 60'ı 24 yaşın altında. Devlet ne kadar bütçeden para ayırırsa ayırsın yine de yetmiyor. Çünkü eğitim meselesi Türkiye'nin bir numaralı meselesidir. Eğitimle çözemediğimiz işleri ceza kanunları ile çözmeye çalışıyoruz, onunla da çok fazla bir yere varamıyoruz. ." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bugün Kırşehirli hayırsever İşadamı Canpolat Kımçak tarafından, eşi Hayriye Kımçak adına yaptırılan Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Çiçek burada yaptığı konuşmasında, eğitime yapılan bu hizmetleri önemsediklerini söyledi. 8 yıllık iktidarları döneminde 140 binden fazla derslik yapıldığını belirten Çiçek, şöyle devam etti: ''Bunların bir kısmını devlet bütçesinden yaptık, bir kısmını da hayırsever vatandaşlarımız yaptı. Devletimiz, eldeki imkanlar ölçüsünde eğitime azami desteği vermeye çalışıyor. Nüfusumuzun yüzde 60'ı 24 yaşın altında. Devlet ne kadar bütçeden para ayırırsa ayırsın yine de yetmiyor. Çünkü eğitim meselesi Türkiye'nin bir numaralı meselesidir. Karşılaştığımız her sıkıntının, çözemediğimiz her problemin, şikayet ettiğimiz her hususun altında yeteri kadar kendi insanımızı eğitmemiş olmamız yatıyor. Eğitimle çözemediğimiz işleri ceza kanunları ile çözmeye çalışıyoruz, onunla da çok fazla bir yere varamıyoruz. Doğru olanı eğitimle çözmektir. Çünkü bu ülkede doğan her insan, iyi eğitebilirsek milletimiz için çok büyük bir imkandır, eğitemediğimiz takdirde de en az onun kadar bir problemdir. Onun için bütün dünyada eğitim bir numaralı konudur. Başımıza ne geliyorsa, ne sıkıntı çekiyorsak işte bu sorunu yeterince çözememiş olmamızdan geliyor.''

İŞ ADAMINDAN FAKÜLTE BİNASI SÜRPRİZİ

Yozgatlı işadamı Mehmet Gülay, Bakan Çiçek'in konuşmasının ardından kürsüye not göndererek, memleketine 32 derslikli tıp fakültesi yaptırma sözü verdiğini iletti. Bunun üzerine 10 yıl avukatlık yaptığını ve onun için vadesi olmayan çek ve senet kabul etmeyeceğini ifade eden Bakan Çiçek, Gülay'ı kürsüye çağırarak, derslikleri ne zaman yaptıracağını açıklamasını istedi.

Bozok Üniversitesi'ne yaptıracakları tıp fakültesi binasının inşaatına yaz aylarında başlamayı planladıklarını söyleyen Gülay, Çiçek'in inşaata ne zaman başlayacağını bir kez daha sorması üzerine 30 Nisan'da binanın temelini atma sözünü verdi.

Açılışı yapılan 24 derslikli Anadolu Lisesi'ni yaptıran hayırsever Canpolat Kımçak da kendisinin zor şartlarda eğitim yaptığını belirterek, ''Karanlıktan aydınlığa çıkan yol eğitimden geçmektedir. Bu nedenle herkesin eğitim için yapabileceği bir şeyler vardır'' dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılışı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Vali Mehmet Ufuk Erden, milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan ile hayırsever iş adamı Canpolat Kımçak tarafından yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber