Üniversiteyi Valiliğe şikayet ettiler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFYON Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) bir grup öğrenci, yeni kayıt ve kayıt yenileme için ?iletişim ücreti' adı altında 30 TL'lik bir ödeme talep edildiği iddiasıyla, üniversite hakkında Afyonkarahisar Valiliği'ne şikayetçi oldu.

Protestocu öğrenciler, arkadaşlarından topladıkları dilekçeleri, Afyonkarahisar Valilik Yazı İşleri Müdürü Mehmet Kaval'a verdi. Daha sonra Anıtpark önüne geçen öğrenciler, bir açıklama yaptı. Grup adına konuşan Mazhar Uzbek, öğrencilerin bu ödemeyi yapmak zorunda bırakıldığını ileri sürdü. ?İletişim ücreti' adı altında talep edilen 30 TL'lik ücretin yasal olmadığını belirten Uzbek, şöyle dedi:

?Yasal çerçevede belirlenen harç ücretleri dışında talep edilen 30 TL ?İletişim ücreti' anlaşmalı banka aracılığıyla ilgili hesap numarasına yatırılmadığı takdirde, AKÜ Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde yer alan internet ders kayıt formu aktif olmamakta ve bu yüzden öğrenci ders kayıt ekranına ulaşamamaktadır. Adı geçen ?İletişim ücreti'nin Afyon Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı İktisadi İşletmesi adlı hesaba yatırılması, bu ücretin yatırılmaması durumunda ?ders kayıt işleminin geçersiz olacağı' ibaresi ilgili ekran görüntülerinde de görülmektedir. Alınan bu ücret yasal değildir.? Öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber