Hanefi Avcı'yı JİTEM'e transfer ettik

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Ekim 2010 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derin yapılarla ilgili önemli itiraflarda bulunan emekli Albay Arif Doğan'dan çarpıcı bir iddia daha geldi.

Doğan, Devrimci Karargah soruşturmasında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'yı JİTEM'e transfer ettiklerini ileri sürdü.

İnternette yayınlanan ve Doğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydına göre Avcı, kuruluş aşamasından itibaren Hizbullah'ın içerisinde. Avcı'nın iyi bir istihbaratçı olduğunu belirten Doğan, "JİTEM'e transfer ettik. Operatif olarak JİTEM'e geçti. Çatışmaya falan giriyorduk. Arşivde vardır" ifadelerini kullanıyor.

AVCI OPERATİF JİTEM'CİYDİ...

Albay Doğan, Avcı ile kurduğu bağlantıyı anlatırken dönemin MİT Bölge Başkanı Galip Tuğcu ile aralarında geçen konuşmayı aktarıyor. Tuğcu'nun mükemmel bir insan olduğunu söyleyen Doğan, şöyle devam ediyor: "Bir gün dedim ki Galip Bey vatan, bayrak, millet elden gidiyor. İstihbarat canlı insan demektir. Yani gezecek, görecek, yaşayacak, değerlendirecek, sistemi belirleyecek. Burada emniyetin temsilcisi var. Hanefi Avcı. Ben çağırırsam gelmez. İyi istihbaratçı, Hanefi Avcı. Çağırırım onu. JİTEM'e transfer ettik. Operatif olarak JİTEM'e geçti. Hiç kimsenin de aklı ermiyordu. Çatışmaya falan da giriyorduk. Arşivde vardır o. Evet var onun da arşivi. Yok desek de var."

JİTEM'den önce, Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığını kurduğunu söyleyen Doğan, bir anısını şöyle anlatıyor: " Bir duyum var. JİTEM, emniyet ve MİT oturuyoruz. Lan bakıyorum bende, karşıda, öbür tarafta aynı duyum. Demek ki, bir or... üçümüze satmış. Herkes birbirinden elemanı gizliyor."

Doğan, yaptıkları işi askeri literatür içerisinde yapmadıklarını itiraf ediyor. Doğan "Asker cephede aleni savaşır. Biz gizli savaşı yoruz. Yav kontrhizbul olarak kuruldu PKK'ya karşı. Hüseyin Velioğlu'ydu başındaki. Hizbullah'ı biz kurduk. Hizbullah değildi onun adı 'kontrhizbul'du. Sonra Hizbullah'a dönüştü. Emniyet operasyon yaptı Kavacık'ta. Onu öldürüp atmışlar" diye konuşuyor.

VELİ KÜÇÜK'ÜN ORTAĞIYDI

Doğan konuşmasının bir bölümünde hakaretlerde bulunarak şu ifadeleri kullanıyor: "İşte o şey vardı Ö... Hasan vardı. Milletvekili oldu ya şimdi. İstanbul Emniyet Müdürü'ydü. O vali vardı bir tane neydi onun adı. Beraber istifa edip ayrıldılar ya. Veli Küçük'ün güvenlik şirketinde onlar ortaklardı."

AYNI TARİHTE BÖLGEDELER

Hanefi Avcı, Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği ifadede 1984 ile 1992 arasında Diyarbakır Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yap tığını söylemişti. Albay Arif Doğan da emniyete verdiği ifadede 1983'te Jandarmada Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı kurarak 8 yıl burada çalıştığını anlatmıştı.

Doğan Türkiye geneli ile alakalı görev yaptığını ancak görev alanının Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğunu dile getirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber