Yönetim Sav'ın emrinde, Kılıçdaroğlu söz geçiremiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Ekim 2010 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YILMAZ ATEŞ CHP MİLLETVEKİLİ

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yeniden gündeme getirdiği tüzük değişikliği, parti yönetiminde tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yargıtay'ın yeni tüzükle ilgili çalışmaları istemesine ilişkin yazının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gizlendiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun durumu Baykal'dan öğrenmesinin, Genel Sekreter Önder Sav ile arasını açtığı iddia ediliyor. Bu kırgınlığın en somut sonucu, geçtiğimiz hafta sonunda yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında yaşandı. Toplantıda söz alan ve Sav'a yakın olan PM üyeleri, genel başkanlarını başörtüsü, genel af ve yeni anayasa açıklamaları konusunda eleştirdi. Kılıçdaroğlu da kendini savunmakta zorlandı.

Yürürlüğe sokulmayan tüzüğün yazımını üstlenen isimlerden Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, CHP'deki tartışmaları Zaman'a değerlendirdi. CHP'nin üst yönetiminin yüzde 70'inin Sav'ın emri altında olduğunu söyleyen. Ateş, "Bizim yönetimimiz adeta bir emir komuta zinciri içerisinde. MYK'da 20 üyeden 17'si, PM'de 80 kişiden 60'ı Önder Sav'ın emrinde. Yani partinin üst yönetiminin yüzde 70'i Sav'ın emrinde bulunuyor." diye konuştu. Bu yüzde 70'lik grubun Sav ne diyorsa onu dediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun bu nedenle parti yönetimine söz geçiremediğini savunan Ateş, "Genel başkan partide sözünü geçiremeyince kamuoyuyla paylaşıyor. Çünkü Sav parti yönetimini kilitlemiş. Kılıçdaroğlu kamuoyuyla paylaşınca yönetime emrivaki oluyor. Partinin, bütün kesimleri kucaklayan bir yapıda olması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Ateş, tüzüğün bir an önce yenilenmesi gerektiğini dile getirirken, tüzük kurultayından sonra MYK ve PM üyeliklerinin de yenilenmesini istedi.

HÜSEYİN KELEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber