Köy okulu gündüz öğrencilere, akşam sarhoşlara kalıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2010 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- İzmit merkeze bağlı Kulfalı köyünde gündüzleri ilköğretim öğrencilerinin eğitim gördüğü okul, geceleri sarhoşların mekanı haline geliyor.

İzmit'e 7 kilometre mesafede bulunan Kulfalı köyündeki Kulfalı İlköğretim Okulu'nun durumu görenleri hayrete düşürüyor. İki öğretmenin fedakarlıkları ile gündüz eğitim yuvasına dönüştürülmeye çalışılan okulun bahçesi, akşamları sarhoşların mekanı haline geldi. Akşamları burada alkol alan şahısların, Atatürk büstüne bile ip dolayıp dudaklarını boyadığı belirtildi.

Çok zor şartlarda öğrencilere eğitim vermeye çalışan iki öğretmen, sabahları sarhoşların pisliklerini temizlemekle uğraşıyor. Öğrenciler ise bir tarafta akan çatı, diğer tarafta geriye kalan içki şişeleri arasında eğitim görmeye çalışıyor. Öğretmenler her sabah alkol şişelerini toplasa da öğrenciler zaman zaman buldukları şişelerle oyun oynuyor.

Öte yandan; tek sınıfın bulunduğu okulda 1., 2. ve 3. sınıflar bir arada eğitim görüyor. 4 ve 5. sınıflar ise öğrenci servisi ile Kuruçeşme'de bulunan bir başka okula gidiyor. 16 öğrencinin eğitim gördüğü okulda bir de 14 kişilik ana sınıfı var. Ana sınıfı için tayin edilen kadın öğretmen ardiye olarak kullanılan prefabrik yapıyı temizleyerek öğrencilerin eğitim görmesini sağladı. Okulda aynı zamanda öğretmenlik de yapan müdür ise, büyük mücadele örneği göstererek yıkık dökük okulu eğitim görülebilecek

bir mekan haline getirmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber