Albayın savunması: Her şey emir-komuta zincirinde oldu

Haber Giriş : 15 Mart 2005 03:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELKURMAY Askeri Mahkemesi'nde, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla süren davada, Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'ndan emekli sanık Albay Hüseyin Tekel, komutanları suçladı. Tekel, sorgusunda, inşaatın ihale ve yapım aşamasının ?Emir-komuta zinciri içinde ve Genelkurmay'ın direktifleriyle gerçekleştirildiğinin' gözardı edildiğini savunarak, ?Gönül isterdi ki, bize bu emirleri veren bu komutanlar bugün de arkamızda dursalardı. Ancak, maalesef bu olmuyor' dedi.

MÜSTEŞARIMIZ ŞİFAHİ EMİR VERDİ:

Yüzde 617'lik fahiş keşif artışını imzalamakla suçlanan Tekel, aksaklıkları sıralı komutanlarına ilettiklerini söyledi. Tekel, terör ortamının bulunduğunu, özel kuvvetlerin eğitimi için bu tesislerin bir an önce bitirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Tekel, dönemin MSB Müsteşarı Şener Eruygur'un, kendisine ?Faaliyetleri bu istikamette yürütelim' şeklinde şifahi emir verdiğini, Daire Başkanı Yaşar Öney'in de ?Konuyu ivediklikle inceleyelim' talimatı verdiğini anlattı. Tekel, Genelkurmay'ın bu direktifi üzerine müsteşar Eruygur'un da farklı şekilde davranmasının mümkün olmadığını ve ?haksız yere adının geçtiğini' savundu.

MSB ENSEMİZDE BOZA PİŞİRDİ:

Tekel, bu gelişmeler üzerine, şubelerden oluşan 18 kişilik bir çalışma grubu oluşturarak alternatif çözüm önerisi sunduklarını, belirterek, şöyle dedi: ?MSB adeta ensemizde boza pişirdi. Terör ortamında tesisleri geciktirmemizin mazereti olamazdı. Üstlerimize yanlış bilgi verdiğimiz iddiası da doğru değil. Komuta katına verdiğimiz brifing notları dava dosyasında da mevcut. Devlete müteahhitin haklarını görmezden gelerek, 120 trilyon kazandırdık. Sayın savcı ve komutanlarımızın devlete sağladığımız tasarrufları da görmezden gelmelerini anlamış değilim. Ne diyelim kader.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber