'Tıbbi atık yönetimi eğitimi' Samsun'da başladı

Haber Giriş : 15 Mart 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalardan biri olan 'Tıbbi Atık Yönetimi' konusunda başta hastane personeli olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan görevlilere eğitim verilmeye başlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Yönetimi Projesi, eğitim müşavirliği Mayıs 2003'ten beri devam ediyor. Eğitim Müşaviri Alman Konsorsiyum BC Berlin- Pem Envy, Samsun'daki katı atık yönetimi sistemini geliştirmek için mevcut sistem üzerinde çalışma ve değerlendirmeler yapıyor.

Eğitim programları çerçevesinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, 7 hastane, 4 ilk kademe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Yönetimi Birimi'nde görevli elemanlara eğitim semineri verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Yönetimi Birimi'nde bugün start alan eğitim seminerinde Alman uzman Dr. Ute Piper ve Türk uzman Günal Özenirler tarafından, sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atıkların sağlık ünitelerinde ayrı toplanması, geçici depolanması ve geri kazanılması konularında bilgiler veriliyor.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Suat Hacıhasanoğlu, proje kapsamındaki önemli alt projelerden birisinin 'Tıbbi Atık Yönetimi' olduğunu söyledi. Bu amaçla, Samsun'da Tıbbi Atık Yönetimi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına Eğitim Müşavirliği tarafından 15-22 Mart tarihleri arasında Katı Atık Yönetimi Proje ofisinde eğitim verileceğini açıklayan Hacıhasanoğlu, "Söz konusu eğitim programının amacı, sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atıkların sağlık ünitelerinde ayrı toplanması, geçici depolanması ve geri kazanılması konularında ilgili personeli bilgilendirmektir.

Program çerçevesinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, 7 hastane, 4 ilk kademe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Yönetimi Birimi'nde görevli elemanlara 6 gün süren bir eğitim semineri verilecektir" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber