Türban karşıtları, Yıldız Teknik Üniversitesinde eylem yaptı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2010 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde dün afiş asmak isteyen gruba polisin müdahalesiyle birlikte yaşanan gerginlik, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler tarafından bugün protesto edildi.

Ellerinde "Üniversitenin ve Bilimin Özgürlüğü için Gericilerin ve Polisin Şiddetine Boyun Eğmeyeceğiz" yazılı pankart bulunan öğrenciler, sloganlarla üniversite önünde toplandı. Dünkü olaylarda yaralanan ve gözaltına alınan öğrencilerin de bulunduğu eylemde grup adına açıklama yapan Aslı Türkmen, "Bir yandan türban, hukuki engellemelere rağmen iktidar gücü kullanılarak üniversitelerde serbest bırakılıyor diğer yandan üniversitelere sivil polis iyice yerleştiriliyor. Türbana karşıyız. Üniversitelerde

polis istemiyoruz" dedi. Yaşanan olaylarda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Oğuz Çolak da, "Polis bize saldırdı. Gaz ve gaz bombası attılar. Bize copla vurdular" ifadelerini kullandı.


Açıklamanın ardından üniversiteye girmek isteyen öğrenciler ve özel güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı. Bazı öğrenciler kimlik göstermelerini isteyen güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Yaşanan kısa gerginliğin ardından öğrenciler birer birer içeri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber