Rektörlük döneminde kadrolarını oluşturan rektörlerin seçim kaybetmesi mucize

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Ekim 2010 09:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rektör seçimleri ile hareketli günler yaşayan üniversitelerde seçim kazanmanın kolay yolu bulunmuş bile. Rektörlük döneminde kadrolarını oluşturan rektörlerin seçim kaybetmesi mucize

2011 yılının yaz aylarına kadar 35 üniversitede yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde, bu üniversitelerdeki mevcut rektörlerin ikinci dönem rektör adaylığında en büyük kozu kendilerine oy verecek insanlara dağıttıkları yüzlerce kadro oldu.

21 OYLA ATANDI, 213 KADRO DAĞITTI

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü için 2007 yılında yapılan seçimde üniversitedeki 36 oyun 21'ini alarak birinci seçilen ve atanan rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, YÖK'ten 213 öğretim üyesi kadrosu aldı. Gündüz'ün, bu kadrolarla 2011 seçimlerinde büyük bir farkla birinci olmayı garantilediği belirtiliyor. Kafkas Üniversitesi'nde 2006'da yapılan rektörlük seçiminda dördüncü olan ancak YÖK tarafından üç kişilik listeye alınan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven de dönemin dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer tarafından rektörlüğü seçildi. Görev süresince 143 kadro alan Günev önceki gün yapılan seçimlerde 71 oy alarak birinci olunca kimse şaşırmadı.

İKİNCİLİK BİLE SÜRPRİZ SAYILIR

Pamukkale Üniversitesindeki rektörlük seçiminde 2007 yılında oyların yüzde 23.5'ini alarak 114 oyla ikinci olan, ancak dönemin Cumhurbaşkanınca seçilip atanan rektörün sadece 2009 yılında aldığı kadro sayısı 125 olduğu için, yeni seçimde üniversiteden birinci çıkması bekleniyor. Seçimlerde bu şekilde birinci olan rektör adaylarının yarıştıktları diğer adaylar karşısında haksız rekabet ettikleri uzun süredir akademik çevrelerde tartışma konusu oluyor. ? YAKUP BULUT ANKARA

BİRİNCİSİ ŞİMDİDEN BELLİ SEÇİMLER

? 2011 yılı yazına kadar yapılacak seçimlerde Adnan Menderes, Balıkesir, Celal Bayar, Kafkas, Kocaeli, Mersin, Pamukkale, Afyon Kocatepe, Çanakkale Onsekiz Mart, Van Yüzüncü Yıl, Adıyaman, Ahi Evran, Aksaray, Amasya, Bozok, Düzce, Hitit, Kastamonu, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Ordu, Rize, Uşak, Harran ve Sinop Üniversitelerinde bugüne kadar yüzlerce kadro dağıtan rektörlerin, seçimlerin birincisi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İKİ OYLA ATANAN REKTÖR

? Kastamonu Üniversitesinde haln rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Bahri Gökçebay 2007'de yapılan seçimlerde kullanılan oylardan adece ikisini 2'sini alarak sıralamada 5. olmuştu. Dönemin cumhurbaşkanı A. Nejdet Sezer tarafından görece atanan Rektör Gökçebay, o tarihten bu yana 57 öğretim üyesinin atamasını yaptı. Gökçebay'ın 2011'deki seçimlerde üniversiteden birinci çıkması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber