SSK Yenişehir Polikliniği Personeli'nden eylem

Haber Giriş : 15 Mart 2005 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı hastane ve dispanserlerin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından, kapatılan SSK Yenişehir Semt Polikliniği'nin sağlık personeli, akıbetlerinin belirlenmesine kadar işyerlerini terk etmeme kararı alarak eylem başlattı.

Olgunlar ve Konur Sokakları'nın kesişimindeki dispanserin kapatılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi ile dispanserde görevli sağlık personeli, sabah saatlerinde geldikleri işyerlerinde kötü bir sürprizle karşılaştılar. Başhekimlerinin, artık hasta kabul etmeyecekleri ve binayı boşaltmaları gerektiği talimatını alan personel, akıbetlerinin belirsizliği nedeniyle işyerlerini terk etmeme kararı aldı. Yaşanan belirsizliğin sona ermesi için dispanserden ayrılmayarak beklemeye başlayan personele KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Kamu-Sen'e bağlı Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) de destek verdi.

Burada bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Orhan Yılmaz, SSK hastanelerinin devriyle meydana gelen haksız uygulamalara bugün bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, Yenişehir Semt Polikliniği'nin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin bu sabahtan itibaren hasta kabulünün durdurulduğunu kaydetti.

Yılmaz, günlük yaklaşık bin 500 hastanın tedavi edildiği ve 200 personelin çalıştığı bu polikliniğin çevrede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin bir çoğunu karşılamasına rağmen orman kanunlarının işletilerek ve çalışan personelin ne olacağının belli olmadığı halde süresiz olarak kapatılmak istendiğini bildirdi. Hiçbir yazılı emir olmadan ve hiçbir gerekçe gösterilmeden sadece şifaen sözlerle bu polikliniğin kapatılmasını şiddetle protesto ettiklerini kaydeden Yılmaz, SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün bu binayı Sağlık Bakanlığı'na devretmemek gibi bir keyfi uygulamasının faturasını mağdur olan hasta ve personelin çektiğini söyledi.

Yılmaz, "Her fırsatta adaleti dillerine dolayanların adalet anlayışlarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Poliklinik çalışanları ile beraber durum netliğe kavuşana kadar ve uygulanan haksız uygulama bitene kadar işyerimizde kalacak ve işyerimize sahip çıkacağız" dedi.

Eyleme destek veren SES Genel Başkanı Köksal Aydın ise yapılan uygulamanın haksız olduğunu belirterek, SSK'nın Sağlık Bakanlığı'na devrinin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini savundu. Aydın, Yenişehir Polikliniği'ndeki konunun bir başlangıç olduğunu ve bunun ileride diğer illere de sıçrayacak bir durum olduğunu belirterek, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi.

Poliklinik çalışanlarının eylemi sürüyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber