A Kalite F Tipi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ekim 2010 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kalite Mükemmeliyet Belgesi' hedefleyen, İzmir'deki F Tipi Cezaevi kapılarını açtı. VIP cezaevinde her şey düşünülmüş

İzmir Kırıklar'daki, 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu, görücüye çıktı, 'içerideki dünya' objektiflere yansıdı. F Tipi Cezaevi, bir süre önce Kalite Derneği ile ortak bir çalışmaya imza atmış, kalite ve yönetim sistemini revize etmek için kollar sıvanmıştı. Ve dün yetkililer, içerideki değişiklikleri basına tanıttı.

Cezaevi bünyesinde, berber, revir, ahşap teknolojileri atölyesi, müzik aletleri yapım ve elektrik atölyesi, bilgisayar sınıfı, kütüphane, spor salonu bulunuyor. Bebek emzirme odası ve sergi salonu da düşünülmüş. Kurum Müdürü Ayhan Çapacı, 'Şu an 317 kişi bulunuyor. 94'ü hükümlü, 223'ü ise tutuklu. İnsanca kurallar çerçevesinde cezalarını çekmelerini ve topluma kazandırılmalarını istiyoruz. Mahkumlara ve ziyarete gelen ailelerine yönelik yaptığımız yenilikler, büyük takdir topluyor. 40 kanallı televizyonlarımız, günlük gazetelerimiz mahkumların hizmetinde' dedi.

DEMİRAĞ VE AYRİ DE VAR

Cezaevi Müdürü Çapacı, 'Türkiye'de ilk defa iyi niyet bildirgesini imzalayarak, cezaevlerinde profesyonel hizmet sunmaya başladık' diye konuştu. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a suikast girişiminde bulunan Kartal Demirağ ile İzmir'de 3 günde 3 kadını öldüren seri katil Hamdi Ayri de cezaevinin konukları arasında. Cezaevi, mahkum odaları dışında 176 kamerayla izleniyor.

RESSAM DA VAR, SAZ USTASI DA

TUTUKLU ve hükümlüler resim, çinicilik, marangozluk gibi faaliyetlerle zaman geçiriyor. Mahkumlar, İngilizce ve bilgisayar kurslarına yoğun rağbet gösteriyor. 17 yıldır içeride olan ve halen 13 yıllık cezası kalan Hizbullah örgütü üyesi bir mahkumun yaptığı yağlı boya resimler dikkat çekiyor.

Ufuk TÜRKYILMAZ/İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber