İstanbul'da 70 noktada özel trafik polisi görevde

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Ekim 2010 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VATAN İSTİHBARAT

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafikte yaşanan yoğunluğun giderilmesine yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Oluşturulan özel ekipler emniyetin web sitesine gelen ve basında çıkan haberleri de değerlendirerek trafik yoğunluğuna neden olan kara noktaları belirleyecek. Bu noktalarda özel yaya ekipler görevlendirilecek.

Geçtiğimiz hafta başında uygulamaya geçilen yeni sistemle birlikte belirlenen 70 noktaya özel yaya ekipler göreve başladı. Bu görevliler özellikle nokta görevi yapanlardan seçildi.

Hem müdahale hem rapor

İstanbullu vatandaşların trafik çilesine çözüm getirebilmek için ana arterlerin haricinde şehir içi trafiğinde yoğunluğa neden olan sorunlu noktalarda görev alacak yaya ekibin görevi sadece trafiği yönetmek olmayacak. Görevli polis sorumluğu noktayla ilgili tespitlerini ve çözüm önerilerini de merkezine rapor halinde sunacak. Bu raporlar değerlendirilerek akılcı bulunan önerilerle ilgili uygulamaya gidilecek. Bu raporlar Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'yle de paylaşılacak.

Az personelle zor

Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Şengün, bu uygulamayla birebir sorunlu noktalara müdahale edebilme şansı olduğunu söyledi. Şengün, mega kentte sınırlı sayıda personelle yaşanan aksaklıkları anında tespit etmelerinin zor olduğunu kaydetti. İhbarlar ve yapılan haberlerle bu noktaları tespit ederek üzerinde çalışma imkanı bulduklarını söyleyen Şengün, ?Şimdiye kadar 70 nokta belirledik. Bu noktalarda trafiğin yoğunlaştığı saatler farklılık gösteriyor. Bazı noktaların nedeni alt yapı çalışmalarından kaynaklanırken bazıların ki yolun yoğunlulu tercih edilmesinden kaynaklanıyor. Buralarda görevlendirdiğimiz yaya ekipler noktayla ilgili sorunu belirleyerek buna çözüm önerileri getirecek. Çözümü uzun süre gerektiren yerlerde ise bu görevli en azından trafik akışını kontrol edecek. ? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber