Polis zile basıp 'hırsız geldi' dedi, kapı yine açıldı!

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSMANİYE'de Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği görevlilerinin 'Kapı Zili Projesi' kapsamında apartmanlardaki evlerin zillere basılıp 'hırsız' dediği halde kapılar açıldı. Bazıları da zilleri çalınca hiç bir şey sormadan kapılarını araladı.

TDP ekipleri, proje kapsamında Esenevler Mahallesi Çenet Caddesi'nde uygulama yaptı. 12 kişilik ekip, girdikleri apartmanlardaki dairelerin kapı zillerini çalıp tepkileri değerlendirdi. Zillerini çalan polise, vatandaşlardan bazıları her hangi bir şey sormadan kapıyı açarken, bazıları 'kim o?' diye seslendi. Ancak, bunların da çoğu, 'tüpçü, sütçü, elektrikçi, kapıcı' diyen polise ikinci bir soru yöneltmeden kapılarını araladı. Ekipler, bazılarını da 'Benim hırsız' dedi ama kapılar yine tereddütsüz açıldı. Bir kaç vatandaş da 'Ne hırsızı?' demesine rağmen kapısını aralaması şaşkınlık yarattı. 2 saat süreyle yaklaşık 100 dairenin kapı zilini çalan ekiplere vatandaşların yüzde 80'i kapılarını açtı.

Kapılarını açan dairedeki vatandaşları uyaran polis memurları, "Kapı Zili Projesi uygulaması ile vatandaşlarımızın hırsızlara karşı duyarlılığını ölçüyoruz. Kapınızın ziline basarak tüpçü, kapıcı, elektrikçi, sucu olarak kendisini tanıtıp kapıların açılmasını isteyenlere kapılarınızı lütfen açmayın"diye uyardı. Kapısını 'Hırsızım' diyen polise açan vatandaşlar ise, olayı şaka olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Hırsızım dendiğini duydum ama birileri 'şaka yapıyordur' diye açtım. Bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim. Sizler sayesinde bizler rahat ediyoruz" dedi.

Ev sahiplerine uyarı broşürleri dağıtan ekipler, uygulamanın önümüzdeki günlerde devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber