Sahte imam dolandırıcılıktan yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM

İZMİR'de kendisini imam olarak tanıtıp, iş bulma vaadiyle kandırdıktan sonra dolandıran M.S., polisin takibiyle yakalandı. Bir dönem imamlık da yaptığı bildirilen M.S.'nin aynı yöntemle 14 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Kentte son günlerde iş bulma vaadiyle dolandırıcılık olaylarında artması üzerine polis ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin mağdurlarla yaptıkları görüşmelerde, dolandırıcının eşkal bilgilerinin aynı olduğu ve kendisini imam olarak tanıttığı belirlendi. Elde ettikleri bilgiler doğrultusunda çalışmalarını yürüten polis, zanlı M.S.'yi, Basmane semtinde kaldığı otele düzenlediği operasyonla yakaladı.

14 KİŞİYİ DOLANDIRMIŞ

Gözaltına alınarak Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürülen M.S.'nin, yakınlık kurduğu kişilere kendisini imam olarak tanıtıp güven kazandığı, ardından da işe yerleştirme vaadiyle mağdurlardan 100 TL ile 6 bin TL arasında değişen miktarlarla para aldığı tespit edildi. Bir dönem imamlık da yaptığı bildirilen ve aynı yöntemle 14 kişiyi dolandıran M.S., işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber