Kitap okuyarak üniversite yönetimini protesto gösterisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2010 15:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da formasyon eğitimi alamayan üniversite öğrencileri, okul yönetimini kitap okuma eylemi yaparak protesto etti.

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, öğretim elemanı yetersizliğini gerekçe gösteren üniversite yönetimini protesto etmek için kitap okuma eylemi yaptı. Öğle saatlerinde Fakülte binası önünde gerçekleştirilen eyleme Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileriyle birlikte mezun olan bazı öğrenciler katıldı. Grup adına konuşan Afif Oğuz, köklü bir üniversite olduklarını ifade ederek, "Bizden daha sonra kurulan

üniversitelerde okuyan öğrenciler formasyon alabilirken biz bu eğitimi alamıyoruz. Biz kimseyi hedef olarak seçmek istemiyoruz, her fakültenin öğretim elemanının olduğu liste idarede var. Eğer bu sayıyı yetersiz görüyorlarsa fırsat eşitliği ilkesi adına buraya öğretim üyesi atanmasını ve eğer bu kadroyu yeterli görüyorlarsa bu eğitime bir an önce başlanmasını istiyoruz" dedi.

Kadro olarak daha düşük sayıda öğretim elemanı bulunduran üniversitelerin formasyon eğitimi verdiklerini vurgulayan Oğuz, Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) gönderilmek üzere imza toplayacaklarını belirtti. Eyleme katılan öğrenciler yanlarında getirdikleri kitapları okuyarak sürdürdükleri eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber