Üniversitelilerden otobüs ve yiyecek protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2010 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, kampüsteki halk otobüsü seferlerinde yaşadıkları sıkıntıları ve kantinlerdeki yiyecek fiyatlarını protesto etti.

CÜ kampüsündeki merkezi kafeterya önünde toplanan bir grup üniversite öğrencisi adına basın açıklaması yapan CÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu, üniversite içinde yaşadıkları sıkıntılara tepki göstermek için toplandıklarını söyledi.

Burada kişisel düşünceleri ya da herhangi bir siyasi partiyi temsil etmediklerini vurgulayan Karasu, ?Öğrencilerin kurmuş olduğu, öğrencilerin oylarıyla seçilen, öğrencilerin yasal ve demokratik tek kuruluşu olan öğrenci konseyi olarak bütün öğrencilerin ortak taleplerini ve tepkilerini dile getiriyoruz. Bizler değersiz bir eşya gibi otobüslerde taşınmak istemiyoruz. İnsanca ve insana yakışır bir şekilde otobüslere binmek istiyoruz. Saatlerce kuyruk beklemek istemiyoruz. Otobüse binmek için dakikalarca yürümek istemiyoruz. Kantinlerde pahalı yiyecekler yemek istemiyoruz? diye konuştu.

Karasu, ilerleyen günlerde kantinlerden yemek yememe eylemi yapacaklarını da belirterek, öğrencilerden bu eyleme yüksek katılım beklediklerini söyledi.

Bir süre önce Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Recep Toparlı'nın kendilerine sıkıntıların giderileceği yönünde birtakım sözler verdiğini de ifade eden Karasu, Toparlı'ya bu konuda inandıklarını kaydetti.

?Müşteri değil, öğrenciyiz?, ?Kantin zamları geri alınsın? gibi sloganlar ve alkışlarla durumu protesto eden öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber